AutoRai

Zeer complete Toyota iQ scherp geprijsd

(12/11/2008)
De prijzen van de nieuwe Toyota iQ zijn bekend. Vanaf 23 januari 2009 â de eerste officiële verkoopdag â staat de premium â3+1â-zitter vanaf 12.990 euro in de showroom*. Dit betreft de Comfort-uitvoering van de Toyota iQ 1.0 VVT-i. De 1,0 liter Toyota iQ is BPM-vrij, krijgt het energielabel A en valt op door zijn rijke standaarduitrusting.

Voor de snelle beslissers heeft Toyota nog meer voordeel in petto. De eerste 500 kopers profiteren namelijk van een zeer aantrekkelijk introductieaanbod: gratis metallic lak (t.w.v. 340 euro) of parelmoer lak (t.w.v. 415 euro).

Niet alleen de Comfort-uitvoering van de Toyota iQ 1.0 VVT-i is scherp geprijsd, ook de nog rijker uitgeruste Toyota iQ 1.0 VVT-i Aspiration is er al voor een zeer aantrekkelijk bedrag: 14.300 euro. Dieselen kan vanaf 19.290 euro in de Toyota iQ 1.4 D-4D-F Comfort. Voor de Aspiration-uitvoering van de iQ met Common Rail motor betaalt de consument 21.050 euro.

Omvangrijk
De standaarduitrusting van de Comfort is zeer omvangrijk. Zo beschikt het instapmodel van de Toyota iQ over onder meer een in hoogte verstelbaar stuurwiel, een in delen (50:50) neerklapbare achterbank, 15â lichtmetalen velgen, elektrisch bedienbare spiegels met geïntegreerde richtingaanwijzer, handbediende airconditioning, centrale vergrendeling met afstandsbediening, privacy glass, elektrisch bedienbare ramen en een radio/CD-speler met

6 luidsprekers en MP3-aansluiting. Indrukwekkend zijn ook veiligheidsvoorzieningen als ABS met Brake Assist (BA), Elektronische remkrachtverdeling (EBD), 9 airbags, Vehicle Stability Control (ESP) en Traction Control.

Voor slechts 1.310 euro meer op de 1.0 VVT-i is er de uiterst complete Aspiration-uitvoering van de Toyota iQ. Ten opzichte van de Comfort beschikt dit model ook over automatische airconditioning, Smart entry met startknop, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzer, 15â lichtmetalen velgen in hoogglans, een regen- en lichtsensor, een zelfdimmende binnenspiegel, mistlampen vóór en chromen sierlijsten om de achterlichtunits.

Multidrive CVT automaat
De 1,0 liter Toyota iQ is optioneel leverbaar met Multidrive CVT automatische transmissie. Hiervoor geldt een meerprijs van 1.300 euro. Deze nieuwe Continu Variabele Transmissie (CVT) zorgt voor een bijzonder soepel schakelgevoel en optimaliseert de balans tussen brandstofverbruik en prestaties. De Multidrive CVT past perfect in de Toyota Optimal Drive-filosofie. Dit staat voor laag brandstofverbruik en lage CO2 -uitstoot, zonder concessie te doen aan prestaties en rijplezier.

De meerprijs van het geavanceerde Full Map navigatiesysteem met touchscreen bedraagt 1.150 euro. Dit systeem heeft een Bluetooth-aansluiting om handsfree te bellen, een USB-aansluiting en een SD-kaartlezer om kaarten van Europese landen te kunnen uploaden. Optioneel is half lederen bekleding inclusief stoelverwarming beschikbaar.


* Mits goedkeuring Belastingplan 2009 door Eerste Kamer.