Gemeente Sneek


record aantal bomen

Gemeente Sneek plant record aantal bomen

De gemeente Sneek plant donderdag 11 en vrijdag 12 december 139 bomen langs de Stateas op bedrijventerrein De Hemmen in Sneek. Het gaat om 99 witte abelen, 10 essen, 14 zomereiken, 10 iepen en 6 wilgen. BTL Joure voert de werkzaamheden uit. Tijdens de werkzaamheden was de Stateas donderdag afgesloten voor verkeer. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden is dit vrijdag ook nog zo.

"Yn in perioade wêryn't wy in soad oer de kop helje, is it tige wichtich dat wy ek in protte oandacht besteegje oan it op `e nij oanklaaien", aldus Sneker wethouder Jan Bargboer. "Wy wolle de kommende jierren in grutte slach meitsje as it giet om it grien yn ús gemeente."

Het afgelopen jaar is in Sneek een recordaantal bomen geplant. Gemiddeld worden er zo'n 400 bomen per jaar geplant. Dit jaar komt het totaal op 630 bomen.

Daarnaast wordt ook nog 520 stuks bosplantsoen en 33 jonge berken, eiken en zoete kersen op de grondwallen van de Wolkammerstraat op de Hemmen III langs de A7 geplant. Deze werkzaamheden vinden naar verwachting dit jaar nog plaats en worden uitgevoerd door de gemeente Sneek.

"De gemeente wol yn de takomst de stedsrûnwei noard fierder ynrjochtsje mei grien. Wy tinke oan moaie leanebeplanting. Foar de konkrete ynfolling wolle wy al earst om tafel mei de provinsje en de ynwenners fan Ysbrechtum en de wyken oan de Noardkante fan Snits", blikt de wethouder vooruit.

Sneek plant record aantal bomen

Op de foto: Wethouder Bargboer (midden) bij de aanplant van 139 bomen aan de Stateas op De Hemmen in Sneek. "Wy wolle de kommende jierren in grutte slach meitsje as it giet om it grien yn ús gemeente." Links Gerrit de Maijer van de afdeling Groen van de gemeente Sneek en rechts Anne Bakker van BTL Joure.

Foto © Simon Bleeker