Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente schiet gedupeerde voedselbank in Rijen te hulp

Het college van de gemeente Gilze en Rijen is verbijsterd over de inbraak bij de voedselbank in Rijen in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 december 2008. De gemeente wil de vrijwilligers en de mensen die zijn aangewezen op de voedselbank in woord en gebaar een hart onder de riem steken.

Wethouder Can-Engin bezocht daarom op woensdag 10 december 2008 de getroffen voedselbank in Rijen. De voedselbank is gevestigd in de kantoorruimte van de voormalige behangfabriek Rath en Doodeheefver aan de Julianastraat in Rijen.

De wethouder ontmoet daar voorzitter Jan Kooijman van stichting Goederenbank De Baronie. De voedselbank in Rijen maakt onderdeel uit van deze stichting. Tijdens dit bezoek maakte de wethouder bekend dat de gemeente de voedselbank met een bedrag van 12.000 euro te hulp schiet om direct de eerst noodzakelijke spullen aan te kunnen schaffen.

Stichting Goederenbank De Baronie is in oktober 2004 door Jan en Annita Kooijman uit Oosterhout opgericht. In de zomer van 2005 opende de stichting de voedselbank in Rijen. Vanaf de opening in Rijen ondersteunen de gemeente Gilze en Rijen en Woonstichting Leyakkers de Voedselbank.