Politie Hollands Midden

Lisse Kettingbotsing Vier auto's en een motorrijder waren donderdag 11 december rond 12.20 uur betrokken bij een kettingbotsing op de Heereweg. Een 59 jarige vrouw uit Hillegom wist niet op tijd tot stilstand te komen voor voor haar gestopte auto's waarop zij tegen de auto van een vrouw uit Nederhorst den Berg reed. Door de klap schoven er nog twee auto's en een motor tegen elkaar. De Hillegomse klaagde na de aanrijding over haar knie en werd voor onderzoek overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.

Noordwijk Fietser en bromfietser botsen Bij het inhalen van een groep fietsers op het fietspad van de Herenweg kwam donderdag 11 december rond 07.40 uur een 21 jarige jongen uit Noordwijk met zijn fiets in botsing met een 44 jarige fietser uit Rijnsburg. Deze kwam uit tegengestelde richting. De Rijnsburger raakte gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanrijding tussen fietser en automobiliste Een 45 jarige vrouw uit Leiden stak donderdag 11 december rond 08.45 uur met haar fiets de Willem de Zwijgerlaan over zonder daarbij voorrang te verlenen aan den daar rijdende auto die bestuurd werd door een 44 jarige plaatsgenote. De vrouw kwam met haar fiets uit de Koningstraat. Bij de aanrijding raakte zij gewond. Met onbekend letsel werd zij overgebracht naar het LUMC.

Leiden Doorrijder aangehouden Na een zoektocht heeft de politie donderdag 11 december rond 12.30 uur een 17 jarige jongen uit Voorschoten aangehouden. Hij was een uur eerder met een scooter op het Noordeinde tegen een auto van 41 jarige Leiderdorper gereden en daarna doorgereden. De auto had schade aan de bumper opgelopen. Na enig zoekwerk trof de politie de jongen aan de Jaap ter Haarkade. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op terzake doorrijden na aanrijding.

Leiden Kettingbotsing Vier auto's waren donderdag 11 december rond 11.45 uur betrokken bij een kettingbotsing op de Haagweg. Een 20 jarige man uit Leiden trok daar met zijn auto op terwijl de auto's voor hem nog stilstonden voor een bruglicht. Hij reed tegen de auto van een 47 jarige plaatsgenoot die door de klap op zijn voorganger schoof, een 34 jarige eveneens uit Leiden komende man. Hij klaagde na de aanrijding over zijn nek en werd overgebracht naar het LUMC. De auto van deze man schoof nog op een auto van een man uit Rijnsburg.

Moerkapelle Veel snelheidsovertreders Uit de resultaten van een op donderdag 11 december gehouden snelheidscontrole op het Noordeinde stelt het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden vast dat veel weggebruikers het niet zo nauw namen met de maximumsnelheid van 60 km/h. Tussen 06.00 en 12.05 uur ging 546 de flitser af van de radarauto. Maar liefst 92 hiervan reden harder dan 80 km/h. De uitschieter was 111 km/h. In totaal passeerden er 2.193 voertuigen het meetpunt. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren.