Sterke toename verkoop Lotto-loten ondanks crisis

11/12/2008 16:55

De Lotto

De economische crisis heeft vooralsnog geen negatieve invloed op de verkoop van de kansspelproducten van De Lotto. Zowel de verkoop van Lotto-loten, Krasloten als de Toto weddenschappen zijn de afgelopen maanden toegenomen. Is de toename in verband te brengen met de crisis?

"Veel mensen denken dat in tijden van economische neergang spelers veel meer geneigd zijn een gokje te wagen. Men probeert zo het tij te keren en in één keer van de zorgen af te zijn. Uit onderzoek en eigen waarneming blijkt dat echter niet," aldus Tjeerd Veenstra, directeur bij De Lotto.

Wel kunnen we vaststellen dat mensen in ieder geval niet minder gaan spelen tijdens een economische crisis. Daar zijn meerdere oorzaken voor aan te wijzen. Bij Lotto zien we duidelijk dat de hoge Jackpot van 17 miljoen euro en de lage lotprijs van 1,25 euro direct aanleiding is voor mensen om meer Lotto-loten te kopen. Krasloten heeft net een nieuw kraslot, de December Kalender, geïntroduceerd dat erg succesvol is en Toto is druk bezig aan een revival.

Totale omzet Lotto, maandelijkse trend

2007

2008 +21%

Totale omzet Toto, maandelijkse trend

2007

2008 +22%

Totale omzet Krasloten, maandelijkse trend

2007

2008 +7%

Over De Lotto

De Lotto is, na de overheid, de grootste financier van sport in Nederland. Met Lotto, Krasloten en Toto heeft de kansspelorganisatie sinds 1961 ruim 1,1 miljard euro afgedragen aan de sport. Dankzij De Lotto kunnen veel sportclubs hun hoofd boven water houden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van talent in de topsport of bij de plaatselijke sportvereniging. De Lotto maakt sport voor iedereen toegankelijk. Niet alleen de sport krijgt een belangrijke financiële injectie, maar ook goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het Astmafonds.