Leefbaar Rotterdam


donderdag, december 11, 2008

Eindelijk aandacht voor 15.000 inburgeringsplichtigen, maar nog geen harde maatregelen

Anita Fähmel van Leefbaar Rotterdam heeft gisteren tijdens de vergadering van de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur voorgesteld om boetes uit te schrijven aan mensen die weigeren een inburgeringscursus te volgen. Wethouder Participatie en Cultuur, Rik Grashoff (GroenLinks), zag hier helaas het nut niet van in. Volgens hem heeft het geen zin om mensen te gaan dwingen.

Anita Fähmel: Natuurlijk, je kunt iemand niet dwingen een andere taal te spreken. Maar wat moeten we met al die mensen die het al twintig jaar verdommen te werken en de taal te leren? De wethouder hield echter voet bij stuk. Volgens hem gaat het om mensen die al veel (financiële) problemen hebben en help je hen er niet mee om ze ook nog eens te korten op hun uitkering.

Focus op inburgeringsplichtigen
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen inburgeringsplichtigen en inburgeringsbehoeftigen. Anita Fähmel pleit er al heel lang voor om er als eerste prioriteit voor te zorgen dat de inburgeringsplichtigen naar de cursus gaan. In Rotterdam zijn dat er 15.000. Doordat de gemeente van mening was dat alle Rotterdammers met een taalachterstand de cursus moeten volgen, ging er ook veel tijd en energie naar de groep inburgeringsbehoeftigen. Dit terwijl er in deze laatste groep personen zitten die zeker geen behoefte hebben aan inburgeren, anders had men wel allang Nederlands gesproken.

Eindelijk gaat er nu toch extra aandacht naar de inburgerinsplichtigen. De wethouder zal deze groep actief gaan benaderen. Hierbij is gekozen voor een persoonlijke aanpak. In plaats van een brief, worden de mensen gebeld of krijgen ze bezoek.

Vragen over pardonloket
Overigens heeft Anita Fähmel ook schriftelijke vragen gesteld over het pardonloket. Formeel zou het pardonloket vanaf januari 2008 sluiten, maar onlangs is bekend geworden dat in Nederland nog steeds pardonverzoeken worden gedaan. Fähmel wil weten of Rotterdam ook in 2008 nog asielzoekers heeft aangemeld voor het generaal pardon en wat hiervan de gevolgen zijn voor Rotterdam.

Door d j weisbeek op 2008 12 11

Ben het eens met Rik grashoff als het niet van de mensen zelf komt is het zinloos .De mensen die al twintig jaar verdommen om te werken en de taal te leren .Deze mensen willen alleen in Nederland wonen eigenlijk alleen maar voor de sociale voorzieningen. Dit zijn mensen die niet mee willen doen en die moet je aanpakken maar niet iedere maand geld geven .Neem het die mensen niet kwalijk maar de beleidsmakers die hebben er een zooitje van gemaakt en dat gaat nog steeds door Maak een onderscheid mensen die willen meedoen leren Nederland en hebben werk en de rest zijn profiteurs en geaccepteerd door ons systeem , dus daar moet je wat aan doen .GROET !!!!

Door frans groenspaan op 2008 12 11

Wat een vreselijk sof gedoe.
Waarom niet een stuk van de uitkering afkappen? Zo woprdt het nooit wat met Rotterdam.

Door d j weisbeek op 2008 12 11

Zoek niet altijd naar oplossingen voor mensen die niet willen .maar geef ze geen geld komen dan vanzelf in de problemen GROET!!!! Page 1 of 1 pages