Gemeente Onderbanken


Afsteken vuurwerk tijdens de jaarwisseling

Over enkele weken vieren we weer Oud en Nieuw. Vanzelfsprekend hoort daar het afsteken van vuurwerk bij. Voor veel kinderen en jongeren een leuke en spannende periode.

Maar zijn onze kinderen en jongeren zich voldoende bewust van de regels en de risico's die aan het afsteken van vuurwerk verbonden zijn?
En zijn ze zich bewust van de overlast die ze veroorzaken als ze zich niet aan de regels houden?

Vorig jaar zijn er in Nederland helaas veel vernielingen gepleegd en vuurwerkslachtoffers gevallen. Hoe kunt u er samen met uw kind(eren) voor zorgen dat het afsteken van vuurwerk voor iedereen een feest blijft? Tips hierover en informatie over de wettelijke en veiligheidsregels kunt u vinden op www.haltlimburgzuid.nl; klik op "meer weten".

Het is uitsluitend tussen 31 december van 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur toegestaan om consumentenvuurwerk af te steken. Het buiten deze tijden bezigen van vuurwerk kan gestraft worden met een geldboete, hechtenis of taakstraf.

Uit oogpunt van veiligheid vraag ik u en uw kind(eren) zorg te dragen voor het opruimen van de vuurwerkresten. Dit om te voorkomen dat er in het nieuwe jaar nog ongelukken gebeuren door het spelen met vuurwerkresten. En natuurlijk is iedereen gebaat bij een straat die er weer snel schoon uitziet.

Ik hoop dat deze brief voor u aanleiding is om samen met uw kind(eren) over dit onderwerp te praten en om de vuurwerkresten weer op te ruimen als het feest voorbij is.

Ik wens u bij deze alvast een goede en veilige jaarwisseling toe en een gezond en gelukkig 2009!

Met vriendelijke groet,

Burgemeester M.A.H. Clermonts-Aretz.