FloraHolland


Recordopbrengst Kerstveiling FloraHolland Venlo

VENLO, 11 december 2008 (persbericht) - Traditiegetrouw organiseerde bloemenveiling FloraHolland vestiging Venlo ook dit jaar een Kerstveiling voor een goed doel. Op donderdag 11 december, ruim een week voor Kerstmis, kwamen tientallen pakketten met kerstlekkernijen, wijn en producten `voor lichaam en geest' voor de klok. De pakketten werden bij afslag geveild. De totale netto-opbrengst bedroeg deze morgen ruim 3.400 euro, wat 400 euro meer is dan vorig jaar. FloraHolland vestiging Venlo organiseert dit soort veilingen twee maal per jaar.

De Kerstman gaf aan deze speciale veiling in de anders zo zakelijke afmijnzaal van FloraHolland vestiging Venlo een gezellige noot. Hij presenteerde de pakketten, die door bedrijven in de regio voor deze `goede-doelen-veiling' beschikbaar zijn gesteld. Ger Kamps, manager Facility Management van vestiging Venlo, opende de Kerstveiling. De opbrengst van deze Kerstveiling wordt geschonken aan drie goede doelen. Eén gedeelte gaat naar het project Corabia Roemenië. Dit is een school voor verstandelijk gehandicapte kinderen in de buurt van Boekarest, waar kinderen en jongvolwassenen dagelijks worden opgevangen en geholpen in hun ontwikkeling. Een ander deel van de opbrengst gaat naar de Stichting ALS, een stichting die zich inzet om de dodelijke spierziekte ALS in Nederland te bestrijden. Het derde deel van de sponsoropbrengst gaat naar een particulier initiatief, een waterleidingproject voor Flores. Dit project zorgt voor schoon drinkwater op het Indonesische eiland Flores.
De Kerstveiling werd dit jaar gesponsord door Cash & Carry FloraZON, Martin Scheffers Flora-Xtra, Rituals, Slagerij Laumen uit Velden, Wijnhuis Venlo-Blerick en FloraHolland vestiging Venlo.