FloraHolland


Nieuwe verrekencodes voor fust per 5 januari 2009

FLORAHOLLAND (11 december 2008) - Per 5 januari 2009 wordt een nieuwe serie verrekencodes voor fust geïntroduceerd. De indeling van de huidige reeks verrekencodes (fc901-fc935) is te grof gebleken. De nieuwe serie loopt in kleine stapjes op waardoor het doorberekenen van de juiste verpakkingskosten beter mogelijk wordt gemaakt. De nieuwe reeks loopt van code 801 tot en met 856 en vervangt de bestaande verrekencodes.

Op de nieuwe reeks verrekencodes is een beperkte marge geplaatst. Enerzijds omdat vanuit het gelijkheidsprincipe gesteld wordt dat alle verpakkingen bij dienen te dragen aan de exploitatie van de coöperatie. Anderzijds biedt FloraHolland hiermee een dienst die het mogelijk maakt om de juiste verpakkingskosten door te berekenen. Men is vrij om de nieuwe verrekencodes te gebruiken bij handel via FloraHolland Connect. Gebruik voor handel via de klok is alleen toegestaan wanneer er een fustontheffing verleend is.

Download hier de nieuwe reeks verrekencodes.

Verreken- en fustcodes
Voor de verrekening van verpakkingen via de klokken van FloraHolland en FloraHolland Connect worden fust- en verrekencodes gebruikt. De verrekencodes zijn bestemd voor de verrekening van niet-standaard verpakkingen, die vooral via de directe kanalen worden gebruikt. Via deze codes vindt een financiële verrekening van de betreffende verpakking plaats tussen kweker en koper.
De fustcodes zijn bestemd voor specifieke veilingerkende verpakkingen, passend binnen het verpakkingsbeleid. Dit beleid is gericht op de transportverpakkingen, waarbij primair gestreefd wordt naar standaardisatie en kwaliteitsbeheersing ten behoeve van logistieke efficiëntie. Verpakkingen die veilingerkend zijn krijgen een zichtbare fustcode en worden middels een marktconforme prijs op de veiling verrekend.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Anita van Hoeven, T 0174-633367 E anitavanhoeven@floraholland.nl FloraHolland afdeling Concern Logistiek.