Gemeente Wervershoof


Gemeenten sluiten nieuwe contracten Hulp bij Huishouden

11 dec 2008
Wervershoof sluit samen met 24 gemeenten in de regio's Noord-Kennemerland, Kop van Noord-Holland en West-Friesland nieuwe contracten af voor hulp bij het huishouden. Aanbieders die in 2007 en 2008 al zorg boden, blijven dit doen.
Voor cliënten betekent dit dat zij gebruik kunnen blijven maken van hun vertrouwde hulp. Dankzij de samenwerking tussen de gemeenten blijft de keuzevrijheid voor de cliënt bijna overal optimaal.

Achtergrond: in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn gemeenten verantwoordelijk voor de Hulp bij het huishouden. Dit jaar is, evenals in 2006, gekozen voor een gezamenlijke aanbesteding door de drie regio's Noord-Kennemerland, Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Alleen de gemeenten Stede Broec en Hoorn hebben een eigen aanbestedingstraject uitgezet. Door gezamenlijk contracten af te sluiten met zorgorganisaties zijn ook cliënten in dunner bevolkte gebieden verzekerd van optimale zorg en keuzevrijheid.

Uurtarieven
De gemeenten betalen de zorgorganisaties twintig euro per uur voor eenvoudige huishoudelijke hulp en vierentwintig euro per uur voor meer gespecialiseerde huishoudelijke hulp. De gemeenten gaan ervan uit dat de zorgaanbieders met deze tarieven een goede dienstverlening kunnen blijven bieden en meer mensen in vaste dienst kunnen nemen.

Vrijdag 12 december ondertekenen alle betrokken partijen de contracten. Wethouder Wim van Veen treedt op als gastheer. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De ondertekening vindt plaats van 14.00 - 14.30 uur in Hotel Restaurant Jules, Gildestraat 2, 1704 AG Heerhugowaard.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171