Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ferdinand Dorsman ambassaderaad Cultuur in New York

11 dec 2008 | Ferdinand Dorsman is, na een interne procedure bij BZ en OCW, benoemd als ambassaderaad Cultuur in New York. Dorsman vervulde de afgelopen vijf jaar deze functie in Berlijn en werkte daarvoor als plaatsvervangend hoofd internationaal cultuurbeleid bij BZ.

Dorsman wordt voor een periode van vier jaar benoemd en zal in februari 2009 In New York beginnen. Hij volgt Kees van Twist op, die onlangs bekend maakte terug te keren naar het Groninger Museum.

'Met Dorsman hebben we een ervaren kracht in New York, die in Berlijn heeft bewezen voor deze taak geschikt te zijn,' zegt staatssecretaris Frans Timmermans. 'Vanuit de door Rem Koolhaas ontworpen ambassade in Berlijn heeft hij een indrukwekkend programma in Duitsland tot stand gebracht. Dorsman zal ook een goede bijdrage kunnen leveren aan de viering van New York 400 in 2009.'

Eerder was Dorsman al drie jaar bij OCW en de Raad voor Cultuur gedetacheerd. Dorsman studeerde Engelse taal en letterkunde aan de Vrije Universiteit, Amsterdam en werkt sinds 1987 bij Buitenlandse Zaken.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl