Gemeente Schiedam


December

Een bijzondere kerkdienst in de adventstijd

10 december 2008

In de 18e en aan het begin van de 19e eeuw werden Christmas-Carols in Groot-Brittannië dikwijls buiten op straat in de Kerstnacht door groepen zangers en instrumentalisten ten gehore gebracht. Na een periode van verval kwam gelukkig weer een hernieuwde waardering. Er zijn vele verschillende Carols. Hoe verschillend sommige ook, ze hebben één overeenkomst: ze nodigen uit om mee te zingen! Op zondag 21 december kunt u deze viering meemaken in de Westvest90-kerk.

Op diverse plaatsen in Nederland wordt deze Engelse traditie van Lessons and Carols overgenomen. Ook in onze geloofsgemeenschap willen wij een Viering met negen lezingen en liederen introduceren.

We verwachten dat het een prachtige viering is, of je nu gelovig bent of niet. De boodschap van vrede van het Kerstkind spreekt, en weet nog altijd de harten van mensen te raken.

Een gelegenheidskoortje afkomstig uit de Heilig Hartparochie in Schiedam-Zuid neemt de carols voor zijn rekening, en er is veel samenzang. Diverse leden van onze geloofsgemeenschap dragen de negen lezingen voor. Het geheel staat onder leiding van pastor Lidwien Meijer van de St. Jan de Doper-Visitatieparochie in Nieuwland.

Na afloop van de dienst is er voor iedereen een glas glühwein, of een kopje koffie met een kersttraktatie.

Negen lezingen en liederen bij de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Schiedam
Naar de Engelse traditie van Nine lessons and Carols. Zondag 21 december 2008 om 15.30 uur.
Westvet90-kerk, Westvest 90. Tegenover molen "de Walvisch". Klik hier voor meer informatie.