ProRail

Persbericht

11-12-2008

Andere verhalen over het spoor: âSpanning rondom de overweg in Boxtelâ

Een spoorwegovergang die driekwartier per uur is gesloten. Mensen die een dierbare hebben verloren bij een tragisch ongeval bij het spoor. In de nieuwe RTL 4 serie Spoor van Leven zoekt presentatrice Corine Boon de meest uiteenlopende verhalen op, over, rond en langs het spoor. Met het programma wil ProRail het spoorbewustzijn in Nederland vergroten en daarmee onder meer wijzen op de risicoâs van het spoor.

Het spoor heeft niet alleen een sterke economische betekenis, maar het heeft ook een grote impact op het leven van mensen. Over dat thema gaat de nieuwe RTL 4 serie Spoor van Leven. Verhalen met een persoonlijke inslag waarbij het spoor een belangrijke rol speelt. Nederland en het spoor zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In de aflevering op zondag 14 december reist Corine onder meer naar Boxtel waar bewoners last hebben van de spoorwegovergang. Deze is gemiddeld zoân driekwartier per uur gesloten.
In Vught bezoekt buitengewoon opsporingsambtenaar Frits Kierkels de familie Smulders. Zij verloren een jaar geleden hun zoon bij een tragisch ongeval langs het spoor. Frits begeleidde de familie bij het inrichten van een herdenkingsplek aan het spoor.

Verder is er aandacht voor de architectuur van stationsgebouwen. Oud-spoorbouwmeester Nathalie de Vries vertelt waarom station Eindhoven een goed voorbeeld is van een beeldbepalend naoorlogs station. Verder bezoeken we station Best dat tijdelijk tot intercitystation is gebombardeerd. Dat maakt het voor forensen in de buurt een stuk aantrekkelijker om de trein te pakken.

Spoor van Leven wordt uitgezonden op zondag 14 december 2008 om 16.25 uur bij RTL 4. Voor meer informatie over dit programma kunt u ook terecht op de website: www.spoorvanleven.nl