PvdA Europees parlement


Thijs Berman onderscheiden voor zijn inzet voor ontwikkelingslanden

11 december 2008

PvdA-europarlementarier Thijs Berman heeft vandaag de EU Coherence Award 2009 gekregen. Met deze prijs wordt hij beloond voor zijn grote inzet voor ontwikkelingslanden. Berman is de eerste Europarlementarier die deze prijs ontvangt.

De EU Coherence Award 2009 wordt jaarlijks uitgereikt door het EU Policy Coherence for Development Programme. Deze lobbygroep in Brussel heeft alle Europarlementariers, van alle lidstaten, gevolgd over de jaren 2006-2008 op het gebied van coherentie van het ontwikkelingsbeleid. Dit betekent dat Europees beleid op het gebied van bijvoorbeeld handel, visserij of migratie niet het Europese ontwikkelingsbeleid mag dwarsbomen, maar juist moet ondersteunen en versterken.

PvdA-europarlementariƫr Thijs Berman heeft in het Europees Parlement daar de afgelopen jaren voortdurend oog voor gehad. "Berman wist als geen ander elke gelegenheid aan te grijpen om duidelijk te maken dat Europees ontwikkelingsbeleid pas effectief is als er ook op andere Europese beleidsterreinen rekening mee wordt gehouden", zo stelt de organisatie van de EU Coherence Award 2009.