Gemeente Teylingen


Winnaars vrijwilligersprijzen 2008

11 december 2008

PERSBERICHT 11 december 2008 - Op woensdag 10 december zijn inwoners en organisaties die vrijwilligerswerk verrichten in het zonnetje gezet. Die avond maakte wethouder Hollart de winnaars van de vrijwilligersprijzen bekend en vertelde hij welke organisatie het vrijwilligerscompliment krijgt. Het gemeentebestuur vindt de inzet van de vele vrijwilligers die actief zijn in Teylingen heel bijzonder.

Vrijwilligers van het jaar

De prijzen voor de vrijwilligers van het jaar zijn per dorp uitgereikt.

De heer Jaap van Vliet heeft de vrijwilligersprijs voor Sassenheim gewonnen. De heer Van Vliet is al ruim 20 jaar wedstrijdsecretaris bij voetbalvereniging RKVV Teylingen. Daarnaast is hij leider van de onderhoudsgroep, scheidsrechter en barmedewerker. Ook verricht hij al jaren onderhoudswerk voor scoutinggroep Scojesa.

In Voorhout is mevrouw Ton de Graaf de winnares. Zij is in december 25 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem, afdeling Voorhout, en ruim 18 jaar bestuurslid bezoekwerk. Bezoekwerk is de basis van het Zonnebloemwerk. Zij onderhoudt contacten met de diverse zorginstellingen binnen Teylingen en met de kerken en coördineert aanvragen voor bezoek. Verder is zij als bestuurslid zeer nauw betrokken bij alle overige activiteiten van de Voorhoutse Zonnebloem.

Voor Warmond is mevrouw Els van Winsen uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Zij is bestuurslid van de Vereniging tot Viering van de Warmondse Feesten. In deze functie is ze verantwoordelijk voor voorbereiding, invulling en viering van diverse activiteiten. Ook is zij actief betrokken bij de invulling van het jubileumjaar van de vereniging. Zij is eveneens voorgedragen voor haar werkzaamheden voor de Zonnebloem, waar zij al 9 jaar o.a. bezoekwerk doet. Daarnaast verricht zij vrijwilligerswerk voor Warmunda, carnavalsvereniging De Billenprikkers en Circus Atleta.

Vrijwilligerscompliment

Het vrijwilligerscompliment gaat naar een vrijwilligersorganisatie. De winnaar is de VVV Teylingen in Warmond. Hierbij zijn meer dan 15 vrijwilligers actief, die naast wekelijkse winkeldiensten ook organisatorische, administratieve en/of technische zaken regelen. Verder behoort productontwikkeling en inzet bij diverse evenementen tot hun werkzaamheden. Zij zorgen zo voor een goede promotie van onze regio.