Stadsdeel Zeeburg

500 extra fietsparkeerplaatsen

11 december 2008

Donderdagochtend 11 december 2008 zijn zeventig fietsparkeerplaatsen bij basisschool De Rietlanden en de 8e Montessori basisschool aan de C. van Eesterenlaan in het Oostelijk Havengebied officieel geopend. Dit moment vond plaats in aanwezigheid van de Zeeburgse stadsdeelraadsleden Peter Sijtsma (PvdA) en Jan de Laat (GroenLinks) en stadsdeelwethouder Dennis Straat.

Foto: fietsparkeerplekken

Tot eind december 2008 krijgen verschillende buurten van Zeeburg ruim 500 extra fietsparkeerplekken. Stadsdeel Zeeburg hoopt op deze manier ergernissen en overlast te voorkomen. De trottoirs, straten en fietspaden zullen goed toegankelijk zijn voor voetgangers, rolstoelen en hulpdiensten. Daarnaast hoopt het stadsdeel ook dat mensen de fiets vaker gaan pakken.

Het aantal fietsparkeerplekken is met ruim honderdvijftig plekken in 2008 meer uitgebreid dan verwacht. De fietsrekken en fietsnietjes komen in onder andere de KNSM-laan, bij het Muiderpoortstation en op het Javaplein te staan. Het stadsdeel gaat in 2009 en 2010 door met het uitbreiden van parkeerplekken. Voor overzichtstekeningen kunt u hier klikken:

* Indische Buurt

* Oostelijk Havengebied