Ingezonden persbericht

Stadswerk jaarcongres 2008 'Nieuwe kijk op ruimtegebruik'

Op donderdag 11 december organiseert Vereniging Stadswerk Nederland het congres 'Nieuwe kijk op ruimtegebruik' in het WTC gebouw in Arnhem.

Tijdens dit jaarcongres wordt ingegaan op de laatste trends, visies en ontwikkelingen op het gebied van multifunctioneel ruimtegebruik, waarbij praktijkvoorbeelden uit het hele land volop inspiratie en kennis bieden om een nieuwe kijk op ruimtegebruik te ontwikkelen.

De druk op de openbare ruimte wordt steeds groter. Compacte steden, hergebruik van oude gebouwen, drijvende wijken en het stapelen van functies. Multifunctioneel ruimtegebruik is de toekomst. Zowel in stad als platteland. Overheden moeten hierop inspelen, waarbij regie lokaal de toon zet.
Ook de samenwerking tussen verschillende disciplines wordt belangrijker. Niet alleen tussen stedenbouwkundigen, planologen, beheerders en handhavers, maar ook bewoners en commerciële partijen spelen nu een grotere rol bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Maar is multifunctioneel ruimtegebruik en beheer wel het antwoord op het beter benutten van de schaarse ruimte in Nederland? Druist het bouwen van woningen op het water niet in tegen alle klimaatontwikkelingen? Zijn burgers eigenlijk wel blij met compacte steden? Of gaat dit ten koste van het groen in de stad? En werkt het ook daadwerkelijk voor plattelandsgemeenten?

Zie voor meer informatie: www.stadswerk.nl/jaarcongres2008

Kennis, klankbord, inspiratie
Stadswerk is de vereniging voor professionals op het gebied van de fysieke leefomgeving. Een dynamische vereniging met een netwerk van ruim 2500 professionals.



Ingezonden persbericht