FloraHolland


Tuinplantencursus voor exporteurs FloraHolland

FLORAHOLLAND, 27 augustus 2008 (persbericht) - Tuinplanten zijn een steeds belangrijker trekpleister in het totale assortiment bloemen en planten. Meer dan ooit kopen exporteurs naast kamerplanten ook tuinplanten in. Om in te spelen op deze trend organiseert FloraHolland een tuinplantencursus, speciaal bedoeld voor exporteurs die op een effectieve wijze tuinplanten willen in- en verkopen. 'Met meer kennis, meer verkopen' is het motto van deze tuinplantencursus op maat.

De cursus begint op donderdag 11 september 2008 met afwisselend theorielessen en praktijkbezoeken. Doel is in- of verkopers en kwaliteitscontroleurs te helpen om goed in te spelen op de toenemende vraag naar tuinplanten. Aan de hand van de belangrijkste commerciële aspecten worden de kansen voor de verschillende productgroepen binnen het tuinplantenassortiment op een interactieve manier behandeld. Naast het assortiment wordt ook ingegaan op kwaliteit, noviteiten en commerciële verkoopargumenten van tuinplanten. Gezien de vele kansen in het 'nieuwe' Europa wordt ook behandeld welke producten voor welke landen geschikt zijn en hoe de kost- en marktprijs tot stand komt.

De cursus wordt in samenwerking met Floweracademy.nl verzorgd. De lessen bestaan uit vijf theoriemiddagen en vijf bedrijfsbezoeken aan productiebedrijven van tuinplanten. Het cursusgeld voor exporteurs die klant zijn bij FloraHolland is ¤ 400,-. 'Niet'-FloraHolland-exporteurs betalen ¤ 475,-. Meer informatie over de inhoud van de tuinplantencursus staat op de website www.floweracademy.nl. Aanmelden kan via deze website of bij Jacco Kaarsemaker, productmanager tuinplanten bij FloraHolland, via T 0297-392333.