Gemeente Bronckhorst
Gemeente Bronckhorst vraagt inwoners ideeën voor beter milieu aan te dragen voor milieubeleid

Tijdens speciale milieuinloopdag op 11 december in gemeentehuis of per e-mail

De gemeente gaat aan de slag met een milieubeleidsplan. In dit plan moeten allerlei milieu-aspecten aan de orde komen. Bijvoorbeeld wat de gemeente nu doet en in de toekomst van plan is met belangrijke onderwerpen als afval, klimaat, bodem, geluid, grond, openbaar groen, externe veiligheid en landschap.

Leefkwaliteit
Een schoon milieu is geen doel op zich, maar een belangrijke voorwaarde voor een leefbare omgeving waarin mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Duurzaamheid en leefbaarheid zijn actuele thema's en vormen daarom het uitgangspunt van het milieubeleid. Deze thema's vatten we samen in het begrip leefkwaliteit. De boodschap van het milieubeleid kan dan zijn het verbeteren van de leefkwaliteit in de gemeente. Leefbaarheid richt zich hierbij op de korte termijn, hier en nu, de mensen in hun leefomgeving. Duurzaamheid richt op de langere termijn, de volgende generatie en kijkt over de grenzen heen.

Voor de meeste onderwerpen is al beleid vastgesteld, zoals afval, klimaat, groen, bodem en geluid. Dit beleid wordt in het milieubeleidsplan opgenomen. Voor sommige onderwerpen kunnen we een nadere invulling meenemen voor de komende jaren. Denk bijvoorbeeld aan manieren om nog beter afval te scheiden of juist afval te voorkomen. Wij horen de ideeën van inwoners hierover graag. Datzelfde geldt als zij suggesties hebben om de uitstoot van CO2 te verminderen, de gemeente nog groener te maken of het gebruik van bestrijdingsmiddelen te verminderen. Ook ideeën om de jeugd te betrekken bij hun eigen leefomgeving of oplossingen voor een nog duurzamer gemeente zijn welkom.

Op 11 december 2008 organiseert de gemeente een speciale milieuinloopdag waar inwoners ideeën aan kunnen dragen voor het Bronckhorster milieubeleid. Zij kunnen hiervoor terecht in het gemeentehuis aan de Raadhuisstaat in Hengelo (Gld) vanaf 08.30 t/m 19.30 uur, een ambtenaar is hier aanwezig om met hen van gedachten te wisselen en hun suggesties te noteren. Natuurlijk kunnen inwoners hun suggesties voor het milieubeleid ook e-mailen naar milieu@bronckhorst.nl of opsturen naar de gemeente t.a.v. de heer Erik Mol. Dit kan tot 31 december a.s.

Hengelo (Gld), 1 december 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --