Fukuyama spreekt over toekomst Internationaal Recht in Vredespaleis

02/12/2008 08:15

Science Alliance

WORLD LEGAL FORUM SEMINAR 2008

Fukuyama spreekt over de toekomst van Internationaal Recht in Haags Vredespaleis

Op 11 december 2008 zal Francis Fukuyama in het Vredespaleis te Den Haag een keynote speech verzorgen over het betrekken van het bedrijfsleven bij de vormgeving van internationaal recht.

Fukuyama wordt beschouwd als een van de meest oorspronkelijke denkers van de afgelopen twintig jaar over internationale politiek. Hij werd wereldberoemd met zijn publicatie "Het einde van de geschiedenis". Tevens is hij een van de theoretische grondleggers van de neo-conservatieve stroming in de Verenigde Staten. Sinds de inval in Irak heeft hij echter duidelijk afstand genomen van het beleid van de regering Bush en heeft hij zich later achter Obama geschaard.

Op 11 december zal hij ingaan op de vraag hoe het bedrijfsleven beter aansluiting kan krijgen bij de totstandkoming van internationaal recht. Deze vraag is extra actueel geworden door de kredietcrisis. Aan de orde zal komen of de Internationaal Rechtsgemeenschap in Den Haag een bijdrage kan leveren aan de regulering van financiële markten, bijvoorbeeld door de vestiging van nieuwe juridische of toezichthoudende instanties. Het is voor het eerst dat topjuristen van bedrijven als Shell, Nokia en Aegon zich openlijk zullen uitspreken over hun rol bij de vormgeving van internationaal recht. De titel van het congres is dan ook "Public and private actors in international lawmaking".

Deze vraag naar de rol van Den Haag op dit punt zal behandeld worden in vier workshops met een focus op financiële markten, milieu, ontwikkelingssamenwerking en biosecurity. U treft het volledige programma aan op http://www.worldlegalforum.org/Docs/Brochure%202008.pdf

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.worldlegalforum.org