BMW Nederland


Unieke MINI John Cooper Works op Miljonair Fair

05.12.2008

Rijswijk. Op donderdag 11 december presenteert MINI tijdens de openingsavond van de Miljonair Fair in Amsterdam een eenmalig gebouwde en dus volstrekt unieke matzwarte MINI John Cooper Works Clubman. De auto wordt exclusief op de Miljonair Fair (11 - 15 december) tentoongesteld en te koop aangeboden. Bovendien presenteert MINI voor het eerst in Nederland het volledige John Cooper Works (JCW) gamma, bestaande uit de MINI JCW, MINI JCW Clubman en de MINI JCW CHALLENGE racewagen. Laatstgenoemde is exclusief te bestellen via www.MINI.nl. De bijzondere matzwarte MINI Clubman is speciaal gebouwd voor de Miljonair Fair en is ondersteunend aan het thema van MINI op deze beurs: Black Club MINI. De stoere MINI is naast de matzwarte laklaag, voorzien van zwarte 18 inch lichtmetalen wielen, remsysteem met opvallende rode remklauwen, verchroomde verstralers op de grille en een Hot Chocolate lederen interieur met sportstoelen. Onder de motorkap bevindt zich een 1,6 liter benzinemotor die dankzij een Twin Scroll turbolader en directe injectie een vermogen ontwikkelt van maar liefst 155 kW/211 pk. Hiermee sprint de zwarte Clubman in slechts 6,8 seconden naar de 100 km/u en kent een topsnelheid van 238 km/u.

Nieuw in Nederland: MINI John Cooper Works CHALLENGE De MINI JCW CHALLENGE racewagen beschikt over dezelfde krachtbron maar is optisch zo mogelijk nog expressiever. De auto is voor het eerst in Nederland te zien. Met zijn extreme aerodynamicapakket met verstelbare dakspoiler, Recaro racestoelen met zespuntsgordels, verstelbaar KW Racing onderstel en gelaste rolkooi is deze snelste MINI ooit uitsluitend bestemd voor op het circuit. De MINI JCW CHALLENGE wordt rijklaar afgeleverd en biedt daarmee tevens de mogelijkheid om ingezet te worden in bijvoorbeeld de MINI CHALLANGE races in Duitsland. De auto is voor 41.930 euro (exclusief BTW en BPM) te koop via www.MINI.nl. Aanmelding voor de officiële races kan - mits in het bezit van een internationale racelicentie - ook via de website.

Club MINI
MINI zal op de Miljonair Fair prominent aanwezig zijn met de Club MINI. Een volledig in zwart gehulde stand, geïnspireerd op een hippe nachtclub. Bezoekers kunnen onder het genot van een zwarte cocktail en 'funky beats' kennismaken met het volledige John Cooper Works gamma en de unieke matzwarte MINI John Cooper Works Clubman. Club MINI is te vinden voorin de Deltahal op standnummer 94 van de Amsterdam RAI.