Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persuitnodiging

Den Haag, 8 december 2008

Oliebollenverkoop voor goede doel: donderdag 11 december 2008, van 10.00 tot 20.00 uur
Gemeente Den Haag helpt kostschool voor weesmeisjes in Kenia

Op donderdag 11 december verkopen wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing, en Internationale zaken) en algemeen directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling Leonard Kok, oliebollen in een kraam in het atrium van het stadhuis. De gehele opbrengst van de oliebollenverkoop die de hele dag duurt, gaat naar een goed doel: een kostschool voor weesmeisjes in Kenia. Om 12.00 uur krijgt Hans Verkaart, initiatiefnemer van het project in Kenia, een oliebol aangeboden van Frits Huffnagel en Leonard Kok. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De gemeente Den Haag ondersteunt vier jaar lang een weesmeisjeskostschool in Kenia. De kostscholen zijn onderdeel van het Verkaart Development Team, een initiatief van oud ondernemer uit Den Haag, de heer Verkaart en zijn echtgenote. Sinds de jaren negentig bouw het Verkaart Development Team basisscholen in Kwale, een district in Kenia dat ligt tussen Mombasa en de grens met Tanzania. Inmiddels zijn veel vrijwilligers actief voor dit goede doel en zijn al meer dan 70 scholen gebouwd.
Ieder jaar neemt een andere dienst van de gemeente Den Haag het op zich om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar zet de dienst Stedelijke Ontwikkeling zich in. Doel is om tenminste 120.000 Euro bij elkaar te brengen. Daarmee wordt het mogelijk om weesmeisjes te ondersteunen met onderwijs, huisvesting, opvoeding en verzorging.

Tijd en locatie
De verkoop van de oliebollen vindt plaats in het atrium van het Haagse stadhuis. U bent uitgenodigd om 12.00 uur als Frits Huffnagel en Leonard Kok een oliebol aanbieden aan Hans Verkaart.
De totale opbrengst van de verkoop gaat naar Kenia. De verkoop wordt georganiseerd in samenwerking met Jan Vermolen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de redactie, Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met: