Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 9 december 2008

Uitreiking ZAP-speldjes

Donderdag 11 december aanstaande reikt wethouder Hans van Daalen een ZAP-speldje uit aan betrokken inwoners van Amersfoort die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen woonomgeving.

Achtendertig Amersfoorters waaroner een schoolklas zijn genomineerd voor een ZAP-speldje. Deze mensen hebben zich in het afgelopen jaar extra ingezet om zwerfafval in hun eigen omgeving op te ruimen. De gemeente Amersfoort wil ze hiervoor belonen door het uitreiken van een ZAP-speldje en de bijbehorende oorkonde (ZAP staat voor ZwerfAfvalPakkers).

De openbare ruimte is van iedereen
Wethouder Hans van Daalen: "We willen dat Amersfoort een mooie en aantrekkelijke stad is en blijft. De openbare ruimte is van en voor iedereen. Elke Amersfoorter heeft er mee te maken en is er bij betrokken. De stad en haar bewoners hebben die ruimte samen in beheer. Amersfoorters die zich extra inzetten om hun woonomgeving schoon te houden mogen dan ook in het zonnetje worden gezet. Ze zijn een goed voorbeeld hoe we met onze openbare ruimte moeten omgaan".

Landelijke actie
Op de tweede donderdag van december worden in tientallen gemeenten in Nederland inwoners bedankt voor de inzet bij het schoonhouden van hun woonomgeving. Het uitreiken van de ZAP-speldjes maakt onderdeel uit van "Impulsprogramma Zwerfafval". Dit landelijke programma heeft als doelstelling zwerfafval tegen te gaan door bewoners te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort