Gemeente Onderbanken


Chemokar verdwijnt uit straatbeeld

Onlangs is besloten om per 1 januari 2009 in alle Rd4 gemeenten te stoppen met het inzamelen van KCA (klein chemisch afval) via de chemokar. De reden hiervoor is dat in de afgelopen jaren steeds minder burgers gebruik maakten van deze inzamelvoorziening. In 2008 heeft minder dan 1% van de huishoudens gebruik gemaakt van de chemokar.

Het blijft echter belangrijk om KCA goed te scheiden. Wanneer klein chemisch afval bij het restafval terecht komt kan dit bij verbranding voor grote schade zorgen aan het milieu.

Ook na 1 januari 2009 kunt u met al uw KCA terecht bij de Rd4-milieuparken. Daarnaast kunnen een aantal soorten KCA ook op andere plekken worden ingeleverd.
Batterijen kunnen bijvoorbeeld worden ingeleverd bij bijna alle supermarkten en veel winkels, medicijnen bij apotheken en spaarlampen en accu's op plaatsen waar deze ook worden verkocht.

Openingstijden milieuparken vanaf 1 januari 2009 Met ingang van 1 januari 2009 zijn de Rd4-milieuparken in Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Kerkrade één dag per week gesloten. Er zijn echter altijd minimaal 2 milieuparken voor burgers uit de Rd4 gemeenten geopend. Zo zijn de milieuparken in Brunssum en Kerkrade op dinsdag gesloten en de milieuparken in Heerlen en Landgraaf op woensdag gesloten.

Als inwoner van een van de Rd4-gemeenten kunt u zelf kiezen bij welk Rd4-milieupark u uw afval aanlevert. Als u een bezoek brengt aan één van de 4 milieuparken vergeet dan niet uw Rd4-afvalpas en legitimatiebewijs mee te nemen.

Voor meer informatie omtrent de openingstijden verwijzen wij u naar www.rd4.nl of naar de Afvalwijzer 2009, die medio december bij alle huishoudens zal worden bezorgd.

U kunt RD4 bereiken via (045) 543 71 00 of info@rd4.nl.

In de maand december kan het wegens drukte voorkomen dat RD4 op sommige momenten van de dag telefonisch minder goed bereikbaar is. U kunt RD4 ook mailen via info@rd4.nl of de website www.rd4.nl of de Afvalwijzer 2009 raadplegen.