Ingezonden persbericht


Published: 07:30 11.12.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: Qurius N.V. /AEX: QRIUS /ISIN: NL0000368140

Qurius NL wint grote opdracht voor BDO

11 december 2008 - BDO International, het vijfde grootste accountancy netwerk ter wereld, heeft Qurius geselecteerd voor de ontwikkeling van een nieuwe audit process tool die gebruikt zal worden door meer dan 15.000 partners en stafleden van BDO Member Firms. Deze opdracht ter waarde van enkele miljoenen euro's is onlangs van start gegaan.

Nieuwe technologieën voor het nieuwe werken
De audit process tool die Qurius zal ontwikkelen vermindert de complexiteit, verbetert de efficiëntie en is volledig in lijn met de Internationale Audit Standaarden van IFAC. De gebruikte technologie is gebaseerd op Microsoft en er wordt gebruik gemaakt van Groove, InfoPath en SharePoint. Dankzij deze technologie kunnen BDO partners en stafleden efficiënt samenwerken en is de audit process tool flexibel. Tegelijkertijd wordt de audit process tool volledig op maat ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke en hoge kwaliteitseisen van BDO en BDO's klanten.

Het nieuwe platform past volledig in het nieuwe werken, waarin gebruikers kunnen samenwerken in voortdurend veranderende expertiseteams, vanaf iedere locatie, op ieder moment, al dan niet verbonden met hun IT-netwerk. De zogenaamde 'single customer views' geven gebruikers een helder inzicht in de stand van zaken van het audit proces van een klant, wat de complexiteit en het risico vermindert. Microsoft zal intensief met Qurius samenwerken op dit project, dat momenteel het grootste Groove project ter wereld is.

Het project wordt geleid door Qurius Advanced Solutions Nederland, in samenwerking met leden van de Qurius Global Alliance voor de internationale implementatie. Qurius Managed Services organiseert de support van het platform.

Einde persbericht

BDO International
BDO International is een wereldwijd netwerk van accountancybedrijven, genaamd BDO Member Firms. Iedere BDO Member Firm is een lokale zelfstandige entiteit. Het netwerk wordt gecoördineerd door BDO Global Coordination B.V., gevestigd in Nederland, met statutaire zetel in Eindhoven (KvK nummer 33205251) en met een kantoor in Brussel, België, waar de 'International Executive Office' zetelt.

Het totaal van de inkomsten van alle BDO Member Firms bedroeg US$ 5,145 miljard in 2008. Het wereldwijde netwerk heeft meer dan 670 kantoren in meer dan 100 landen en meer dan 44.000 partners en stafleden leveren adviesdiensten wereldwijd.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 1.000 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland en Oostenrijk, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden en het near shore development centre in Tsjechië bedient Qurius ruim 2.800 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en is onderdeel van de AScX-index. Op dit moment heeft Qurius 105.432.619 aandelen uitstaan. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.com.

Contact
Qurius, Suzanne Schaapman: tel. +31 (0)418 683 500 or s.schaapman@qurius.com BDO, Julia Henniker-Heaton : tel. +32 2 778 0130 or jhenniker@bdoglobal.com