Tom Coronel

11 December 2008
Coronel besluit RIB Rally met 3e plaats ... zonder motor

Na een spannende strijd rondom de benedenwindse eilanden Bonaire en Curacao is het ASRM team met Tom Coronel als captain uiteindelijk als derde geëindigd. In de zinderende finale moest team ASRM in ieder geval in beide heats voor Team Amsterdam eidingen om kans te maken op de overwinning. Het team ging dan ook voor de volle winst.


In de eerste heat echter ging het mis. Na een aantal hoge golven kwam de boot los uit het water om vervolgens weer hard te landen. Hierbij brak de motor af en viel het team te water. Uiteraard was verder varen niet meer mogelijk, maar doordat Team Valk te hulp schoot konden de ASRM mannen op het droge worden geholpen. De organisatie van de RIB rally besloot om een reserve boot ter beschikking te stellen aan Team ASRM waarmee de laatste etappe kon worden afgelegd. DE winst zat er niet meer in, maar een derde plaats was nog wel mogelijk. Hiervoor moest team Basemarine worden verslagen. Het team slaagde in deze opzet en zodoende konden Tom Coronel en zijn mannen alsnog de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.


Veronica zal vanaf 9 januari beelden uitzenden van de RIB Rally. Tom Coronel zal op dat moment echter niet op de bank voor de TV zitten om alles nog eens opnieuw te beleven. Hij is dan alweer bezig met zijn volgende uitdaging. Immers op 3 Januari begint de Dakar Rally waaraan hij samen met zijn tweelingbroer Tim meedoet in de Dakarsports.com Bowler Nemesis.