Unit 4 Agresso



PricewaterhouseCoopers sluit contract met Unit 4 Agresso

Sliedrecht, 11 december 2008

PricewaterhouseCoopers (PwC) en Unit 4 Agresso hebben een meerjarige overeenkomst getekend voor de levering van geïntegreerde software die door PwC gebruikt zal worden om de dienstverlening naar hun klanten toe verder te optimaliseren. Stapsgewijs zal de software door PwC worden ingezet bij het voor cliënten verwerken van salarisadministraties en het volledig geautomatiseerd en geïntegreerd verzorgen van fiscale aangiften, zoals voor de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting. Deze stap speelt ook in op belangrijke ontwikkelingen rond Horizontaal Toezicht door de belastingdienst, de samenval van fiscale aangifte en de statutaire jaarrekening en het gebruik van XBRL.

Totale integratie
PwC werkt al met Unit 4 AccountAnalyser voor de accountantscontroles en ­analyses en heeft de intentie om door een bredere inzet van de totale suite van Unit 4 Agresso Accountancy verdere integratie te realiseren.

"We geloven in de kracht van de totale integratie", licht Luuk Harrewijnen, partner van PricewaterhouseCoopers de keuze toe. "We zijn ervan overtuigd dat we een goede stap maken voor onze klanten door de combinatie van de Unit 4 Agresso-technologie en onze vakkennis. Het is voor onze klanten belangrijk dat wij efficiënte en moderne dienstverlening aanbieden en doublures kunnen vermijden."

Herman de Jonge, directeur Unit 4 Agresso Accountancy: "We zijn zeer verheugd dat onze aanpak en visie wordt gedeeld door PricewaterhouseCoopers. Het is tevens het bewijs dat we op de goede weg zitten naar de volgende efficiëntieslag van de accountancybranche. PwC is nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van de veranderende regelgeving en rapportagevereisten. Het is voor ons van grote toegevoegde waarde dat wij van deze kennis gebruik kunnen maken. Dit geeft ons extra mogelijkheden om voorop te lopen met onze softwareontwikkelingen."

Over PricewaterhouseCoopers
PricewaterhouseCoopers verleent sectorspecifieke diensten op de gebieden Assurance, Tax & HRS en Advisory. Het doel van PwC is klanten te helpen slagvaardig te opereren. PwC ziet zichzelf daarbij niet alleen als dienstverlener, maar ook als business partner. PwC geeft praktische adviezen, identificeren mogelijkheden en reiken vernieuwende oplossingen aan. Resultaatgericht en vaak vanuit een verrassend perspectief. In Nederland doet PwC dat met zo'n 4.800 collega's, wereldwijd met meer dan 155.000 mensen in 153 landen, op basis van hun gedachtegoed Connected Thinking. Dit doet PwC voor zowel grote nationale en internationale ondernemingen alsook voor overheden, not-for-profitorganisaties en private companies.

`PricewaterhouseCoopers' verwijst naar het netwerk van member firms die participeren in PricewaterhouseCoopers International Limited. Iedere member firm is een afzonderlijke en onafhankelijke juridische entiteit.

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een internationale producent van bedrijfssoftware. Met vestigingen in 12 Europese landen, 7 landen buiten Europa en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in het eerste halfjaar van 2008 een omzet van 191 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Per ultimo juni 2008 had Unit 4 Agresso 3.527 medewerkers in dienst.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Chris Ouwinga CEO of Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@Unit4Agresso.com



---- --