Vestia en Pameijer huisvesten verstandelijk beperkten in Hoogvliet

11/12/2008 09:00

Stichting Vestia Groep

Vestia Rotterdam Hoogvliet en zorginstelling Pameijer zorgen samen voor huisvesting van mensen met een verminderd verstandelijk vermogen. Deze mensen worden vanaf begin 2009 gehuisvest in de Lampreibuurt in Rotterdam Hoogvliet.

Kwetsbare groepen in de samenleving

Maatschappelijk ondernemen is een van de drijfveren van Vestia. Maar als het gaat om wonen en zorg, gaan we nog een stap verder. Daarom nemen we graag deel aan plannen voor een gezamenlijke aanpak van kwetsbare groepen in de samenleving. Zoals ouderen met een zorgvraag, lichamelijk en verstandelijk gehandicapten en voormalig dak- en thuislozen. Vestia past bestaande woningen aan en ontwikkelt speciale woonzorg-concepten. In dit geval doen wij dit samen met Pameijer. Deze samenwerking heet 'Come On Hoogvliet'.

Stap in de goede richting

Vestia Rotterdam Hoogvliet vindt het belangrijk dat een kwetsbare groep, mensen met een licht verstandelijke handicap, een kans krijgt in de samenleving. Door begeleid zelfstandig te wonen in een buurt met vriendelijke buren kunnen zij hun leven weer oppakken. De eerste stappen naar het zelfstandig wonen is voor hen een nieuwe ervaring waarbij zij begeleiding nodig hebben.

Begeleiding vanuit Pameijer in de wijk

De begeleiding en ondersteuning vinden plaats vanuit de woningen Tonijnstraat 30 en 54. In het Steunpunt aan de Tonijnstraat 30 zijn hulpverleners van Pameijer 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig. Zij geven dagelijks begeleiding aan de nieuwe bewoners. De nieuwe bewoners hebben allemaal een dagbesteding en doen bijvoorbeeld groenonderhoudwerkzaamheden in de wijk.