Gemeente Bernheze


Samen werken aan veiligheid

Bernheze is een veilige gemeente. Dat moet zo blijven! Daarom heeft de gemeente in 2006 Integraal Veiligheidsbeleid ontwikkeld. Deze nota geeft de kaders aan, waarbinnen Bernheze zich, samen met de andere partners in veiligheid, in de komende jaren met veiligheid bezig gaat houden. Het Integraal Veiligheidsbeleid wordt jaarlijks vertaald in een concreet Veiligheidsactiviteitenplan.

De gemeenten hebben de regie over de veiligheid binnen de gemeentegrenzen. Ze stellen daartoe eens in de vier jaar een Integraal Veiligheidsplan vast. Daarin staan de doelen en prioriteiten van het lokale veiligheidsbeleid, wat de gemeente daaraan zal doen en wat de gemeente van andere organisaties en instellingen verwacht. Deze regierol wordt binnenkort ook in de Gemeentewet vastgelegd.

Op 2 december 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders van Bernheze ingestemd met het Veiligheidsactiviteitenplan 2009. Dit plan is het resultaat van een goede samenwerking tussen de partners uit de stuurgroep Integrale Veiligheid (gemeente, politie, Mooiland Maasland, Woningstichting de Kleine Meierij, Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze (SOB), Vivaan) en het Openbaar Ministerie. In het plan wordt concreet beschreven aan welke onderwerpen we in 2009 aandacht besteden en welke activiteiten de verschillende partners gaan ondernemen. Omdat veiligheid een breed begrip is, wordt gewerkt met een vijftal veiligheidsvelden: veilige woon- en leefomgeving, bedrijvigheid en veiligheid, jeugd en veiligheid, fysieke veiligheid en integriteit en veiligheid.

Dit is de eerste keer dat er een gezamenlijk
Veiligheidsactiviteitenplan onder regie van de gemeente (én stuurgroep Integrale Veiligheid) met de politie en Openbaar Ministerie ontwikkeld is.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket