Politie Drenthe

Gesnapt?!

Politie breekt het ijs tijdens een speciale actie

Assen, 11-12-2008 o Op 10 december heeft de politie een specifieke controle gehouden. Op een locatie op de N371 bij Hoogersmilde is een algemene verkeercontrole gehouden. Niet alleen bestuurders die in overtreding zijn, werden aangesproken, maar ook de bestuurders waarvan na controle bleek dat zij zich goed aan de regels hielden werden door de politie aangesproken. Het afgelopen jaar is de politie gestart met een nieuwe manier van controleren. En met resultaat.

Op de wegen waar de politie stelselmatig controleert, is gebleken dat aanmerkelijk minder bestuurders te hard rijden. De verkeersregels worden beter nageleefd, wat er voor zorgt dat de verkeersveiligheid op deze trajecten toe neemt.

Binnen de bebouwde kom, ter hoogte van restaurant Het Rietendak, zijn woensdagmiddag 893 passanten de radarpost voorbij gereden. Daarvan waren 87 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 81km/uur. Veertig passanten hebben ook een blaasproef afgelegd.

Iedereen die een voet buiten de deur zet, is een verkeersdeelnemer. U wilt zich graag veilig voelen in het verkeer. Verkeershandhaving is een belangrijk onderdeel van het werk van de politie. Politie Drenthe wil hiermee het aantal verkeersdoden en -gewonden terugdringen en de verkeersveiligheid vergroten. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven.

Komende week zal de politie ergens in Drenthe nog een keer deze actie herhalen.