Gemeente 's-Hertogenbosch

11-12-2008
Kap- en inritvergunning
Overgang van afdeling Openbare Ruimte en Verkeer naar afdeling Bouwen Naar verwachting wordt vanaf 2010 de omgevingsvergunning in gebruik genomen. Dan is het mogelijk om één vergunningsaanvraag in te dienen voor verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn: de bouw- sloop- monumenten- milieu- kap- en inritvergunning.

Om op deze wetswijziging vooruit te lopen, worden de aanvragen voor de kap- en inritvergunning vanaf 1 januari 2009 behandeld door de afdeling Bouwen in plaats van de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer (ORV). Het voordeel voor de aanvrager is dan dat de vergunningprocedure voor het plaatsen van een bouwwerk beter kan worden afgestemd op het kappen van bomen en het maken van een inrit. Daarnaast heeft de aanvrager voor deze vergunningen, met uitzondering van de milieuvergunning, nog maar met één contactpersoon van één afdeling te maken. Meer informatie en het aanvraagformulier betreffende de kap- en inritvergunning kunt u verkrijgen bij de infodesk Bouwen, tel. (073) 615 57 77 of
e-mail bouwen@s-hertogenbosch.nl. Het aanvraagformulier wordt ook geplaatst op deze site onder Bouwen en Wonen/Overzicht van formulieren van bouwen.