Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 11 december 2008

Bezoek het Noordbrabants Museum in de kerstvakantie

Bezoek deze kerstvakantie met het gezin het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch en kom anders kijken naar de jaren '40. U wordt meegevoerd in de verhalen achter het beeld. De Dikke Hertog nodigt kinderen uit in zijn paleis en beleeft met hen spannende avonturen.

Gewoon de jaren '40

Tot en met 4 januari is de tentoonstelling Gewoon de jaren '40 te bezoeken. Mis het niet, deze tentoonstelling over het dagelijks leven in een bewogen periode. De expositie -booordevol foto's en films- toont de onderbelichte kanten van de tijd van oorlog en wederopbouw. Naast de prachtige beelden zijn er ook schoentjes van papier, een jasje van een beddensprei en een jurk van parachutestof. Het was behelpen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dikke Hertog

Hij was al eeuwenlang niet meer gesignaleerd, maar sinds kort is Hertog van Brunswijk-Wolfenbüttel weer teruggekeerd in zijn residentie aan de Verwersstraat. Hij heeft zijn paleis, bij iedereen beter bekend als het Noordbrabanst Museum, weer betrokken. De Hertog is blij om weer terug te zijn in 's-Hertogenbosch, maar is in een bedroefde stemming. Zijn trouwe viervoeter en eeuwige vriend Pachebel is verdwenen. De Hertog heeft behoefte aan vreugdevol gezelschap en nodigt alle kinderen uit om bij hem op visite te komen in zijn paleis.

Tijden de kerstvakantie ontvangt de Hertog op dinsdag 23 december, woensdag 24 december en vrijdag 2 januari kinderen tussen 6 en 12 jaar in het museum. De visite duurt ongeveer één uur en start om 10.30 uur én om 11.45 uur. Een bezoek aanvragen kan via het secretariaat van het museum, tel. 073-68 77 877 of via info@noordbrabantsmuseum.nl. Toegang en deelname is gratis voor kinderen, begeleiders betalen de toegangsprijs tot het museum.

Het museum is gratis toegankelijk voor jongeren tot 18 jaar en studenten met een OVjaarkaart. Het museum is gesloten op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag. Op tweede kerstdag is het museum geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Aan de redacties:

Mocht meer informatie wensen, neem dan contact op met de afdeling communicatie: Chantal Sleutjes, tel. 073-68 77 807 of per e-mail csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl

Bijschrift van de afbeeldingen in de bijlage:


1. Dikke Hertog in het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch


2. Elfstedentocht, 22 januari 1942, Collectie NIOD

Chantal Sleutjes | Medewerker communicatie | Noordbrabants Museum | Postbus 1004 | 5200 BA 's-Hertogenbosch | T +31 (0)73 6877807 | F +31 (0)73 6877899