Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 11 december 2008

1000 volledige concerten op Fabchannel.com
Britse Fiction Plane brengt concertsite naar mijlpaal

Met de release van het Paradiso concert van Fiction Plane bereikt het Fabchannel concertvideo archief vandaag het indrukwekkende aantal van 1000 volledige, en gratis te bekijken, concertregistraties.

Hiermee bevestigd de online-concert-zender haar positie als internationaal marktleider.

Sinds 1999 neemt Fabchannel concerten op in Amsterdamse popzalen Paradiso en Melkweg. Vele grote namen, zoals Paul Weller, Bloc Party, Stereophonics en Madness, Editors en Simple Minds werden live vastgelegd door de Fabchannel camera's. Maar ook voor aanstormend talent is op de concertportal altijd plaats geweest.

Door de jaren heeft Fabchannel zich ontwikkeld tot wereldwijd promoter van live muziek en pionier op het gebied van online video technologie en opname technieken en werd hier meerdere malen voor bekroond.

Drie weken geleden nog opende Fabchannel een unieke HD-studio in Paradiso. "Dat is wel anders dan in de begin jaren" zegt CEO en oprichter Justin Kniest. "We begonnen ooit met afstandsbestuurbare bewakingscamera's. De kwaliteit van de opnames is met ons meegegroeid en nu we alles in HD opnemen is deze ook voor de komende jaren gewaarborgd. Ons doel is om muziekliefhebbers de best mogelijke ervaring te (blijven) bieden, dat betekent strak beeld, top geluid en een toegankelijke website. Deze duizend concerten zijn nog maar het begin!"

Begin 2009 zal Fabchannel een nieuwe studio realiseren in Melkweg en ook een nieuwe reeks concerten gaan opnemen in Barcelona.


---

Voor meer informatie, aarzel niet en neem contact op met:

FABCHANNEL

Joost de Wit, Press & Publicity Manager

Fabchannel B.V.

Amsterdam Office
Kleine-Gartmanplantsoen 21
1017 RP Amsterdam
The Netherlands
K.v.K 34286240

London Office
21 Quayside, William Morris Way
SW6 2UZ London
United Kingdom

T: +31 (0)20 - 788 27 02
M: +31 (0)65 - 510 82 44
E: joost.dewit@fabchannel.com W: www.fabchannel.com
W: www.fabchannel.com/blog

Winner W3 Award 2007 - best music site / best broadband site Winner Musikexpress Style Award 2007 - best media
Winner Webby Award 2006 - best music website of the world