Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GasTerra en Atos Origin sluiten 3-jarige overeenkomst voor beheer IT-infrastructuur en virtualisatie kantooromgeving

Utrecht, 11 december 2008 - GasTerra - een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas - en Atos Origin - een internationale IT-dienstverlener - hebben hun overeenkomst voor de uitbesteding van IT-beheer met 3 jaar verlengd. Naast het management van de IT-infrastructuur is Atos Origin verantwoordelijk voor het beheer van het intranet, de website en een specifiek deel van het (gashandel gerelateerde) applicatielandschap van GasTerra. Bovendien wordt de dienstverlening uitgebreid met de virtualisatie van de kantooromgeving, zowel van servers als van opslagdata. Zo is GasTerra in staat te besparen op elektriciteitskosten en beschikt zij over een moderne en flexibele ontwikkel- en acceptatieomgeving.

Met de nieuwe overeenkomst geven beide partijen ook invulling aan hun doelstellingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Zowel GasTerra als Atos Origin zijn zich bewust van hun speciale verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. "We bevinden ons in een transitie waarbij sprake is van een overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen naar de introductie van duurzame energiedragers", vertelt Johan Stäbler (CIO) van GasTerra. "In deze overeenkomst geven we concreet invulling aan onze wederzijdse doelstellingen op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo resulteert de virtualisatie van de centrale kantooromgeving in een forse daling van het elektriciteitsverbruik en indirect tot een reductie van de CO2-uitstoot. Dat is niet alleen winst voor ons bedrijf, maar óók voor het milieu."

Duurzame IT-oplossingen
"Deze overeenkomst betekent een versterking van de duurzame relatie tussen GasTerra en Atos Origin. 'Duurzaam' in de zin van de jarenlange relatie tussen beide partijen, maar óók in de zin van duurzaam ondernemen. Atos Origin heeft bewezen met klanten mee te kunnen denken over hoe zij hieraan gestalte kunnen geven", aldus Rob Pols, CEO van Atos Origin. "Niet voor niets hebben wij een uitgebreid Verantwoord Ondernemen programma, waarin people, planet en profit centraal staan. Daarnaast richten wij ons ook op de ontwikkeling van duurzame IT-oplossingen voor het bedrijfsleven. Een ander belangrijk wapenfeit is de succesvolle implementatie eerder dit jaar van 'slimme' elektriciteitsmeters bij ERDF: het grootste elektriciteitsdistributienetwerk in de EU. Deze maken het mogelijk elektriciteitsverbruik op afstand af te lezen en het netwerkbeheer te optimaliseren. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we GasTerra kunnen ondersteunen bij het realiseren van haar ambities op het gebied van duurzaamheid."

###

Over Atos Origin

Atos Origin is een internationale aanbieder van IT-diensten. Het bedrijf zet de visie van klanten om in resultaten door middel van advies, systeemintegratie en beheer van de uitvoering. Het bedrijf heeft een jaaromzet van EUR 5,8 miljard en heeft 50.000 werknemers in 40 landen. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een klantenkring bestaande uit internationale, gerenommeerde bedrijven uit alle sectoren. Atos Origin is genoteerd aan de Paris Eurolist Market en handelt onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting.

Over GasTerra

GasTerra is een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas, en is werkzaam op de Europese energiemarkt. Daarnaast biedt GasTerra gerelateerde diensten aan. De onderneming heeft een sterke inkooppositie en heeft meer dan 40 jaar ervaring in de in- en verkoop van aardgas.

GasTerra zet in op duurzame ontwikkeling als fundament voor strategie en acties. De economische waarde en het maatschappelijk belang van aardgas als energiebron geven GasTerra een belangrijke rol in de benutting van de Nederlandse gasvoorraad en de energievoorziening in de EU. GasTerra onderkent het grote belang van het transitietraject naar een duurzame energievoorziening en initieert diverse projecten in dit kader.



Ingezonden persbericht