Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 11 december 2008

Gewoon Emma. Jeugdboek over meisje met een schisis.

Emma is een meisje van 9 jaar. Heel gewoon vindt ze zelf, maar toch anders dan haar klasgenootjes. Emma is namelijk geboren met een schisis, een spleet in haar lip. Samen met haar vriendin Sabine en een paar jongens uit haar klas vormen ze een geheime club. Een club die altijd bij elkaar blijft denkt Emma. Maar dan moet ze naar het ziekenhuis . Merel van Bockxmeer schreef een ontroerend en mooi jeugdboek gebaseerd op de ervaringen van haar dochter die een schisis heeft. Het boek, voor kinderen vanaf 9 jaar, is deze week verschenen bij de BOSK, de landelijke belangenorganisatie van kinderen met een schisis en hun ouders.

Gewoon Emma is geschreven door Merel van Bockxmeer, moeder van drie dochters waaronder Sanne. Sanne (10 jaar) is geboren met een schisis. Om vragen van Sanne en de omgeving te beantwoorden is Merel dit boek gaan schrijven. ŽIets uitleggen werkt het best met een verhaalÂŽ, aldus de schrijfster. Sanne zegt over het boek: 'Ik vind het zo gaaf dat mijn moeder dit boek heeft geschreven. Over een meisje, net als ik. Als ik me alleen voel, dan lees ik in het boek. Dat helpt. Ik heb een paar keer een hoofdstuk voorgelezen aan mijn klas, dan snapten ze het beter. Als ik weer naar het ziekenhuis moest, of zo.'

Jeugdboek voor alle kinderen
Informatie over medische en praktische gevolgen van het hebben van een schisis worden op een speelse wijze gepresenteerd. Mede daardoor lenen de boekjes zich ervoor om ook gelezen te worden door kinderen zonder een schisis en voor gebruik in de klas. Gewoon Emma is een boek voor alle kinderen vanaf 9 jaar. De twintig hoofdstukken uit het boek zijn ook apart te gebruiken als inleiding tot een gesprek over ÂŽanders zijnÂŽen over pesten. De illustraties in dit mooie boek zijn verzorgd door de bekende illustratrice Juliette de Wit. Zij is onder meer bekend van de kinderboeken over Ollie.

Publicaties van de BOSK
Mensen met een handicap, of ze kind zijn of (jong)volwassen, willen meedoen aan de samenleving. Werken aan positieve beeldvorming en informatie geven over het leven met een aangeboren aandoening zijn daarom belangrijke taken van de BOSK. De publicatie van Gewoon Emma is daar een voorbeeld van. Het rijk geïllustreerde boek telt 100 paginaŽs. De publicatie is alleen bij de BOSK verkrijgbaar. Leden betalen E 16 (exclusief verzendkosten), niet leden E 19,50(excl.). Bestellen kan met een e-mail naar info@bosk.nl of telefonisch via (030) 245 90 90.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht