Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 december 2008

Aad Kuijper voorzitter ADCN

Gisteren werd Aad Kuijper tijdens de ADCN ledenvergadering in Macy's in Amsterdam door de leden gekozen als opvolger van Peter van Zijp die na een termijn van drie jaar aftreedt. Momenteel vinden er gesprekken plaats met kandidaat bestuursleden voor de functie van penningmeester, om het stokje van bestuurslid Ben Imhoff (Etcetera) over te nemen.

Kuijper werkte ondermeer als creatief directeur bij PPGH/JWT, Lowe Kuiper en Schouten, en Lowe Parijs en is op dit moment eigenaar van bureau Alfred International. Het bestuur, dat naast het aftreden van Imhoff en Van Zijp in dezelfde samenstelling doorgaat, gaat onder leiding van Aad Kuijper in de komende jaren het door het huidige bestuur ingezette beleidsplan voor de ADCN verder vormgeven. De afgelopen jaren zijn vooral de kernactiviteiten van de vereniging op orde gebracht. Zo is de waarderingsgrondslag voor de lamp voor alle categorieën gelijk getrokken, is een online jureringsysteem geïntroduceerd en werd het jaarboek vereenvoudigd. De vervolgstappen zijn vooral gericht op verdere groei van de vereniging en het profileren van de ADCN als dé toonaangevende vereniging voor creatieven werkzaam in commerciële communicatie. De ADCN ziet voor zichzelf een rol weggelegd als belangenbehartiger voor haar leden en als spreekbuis richting de branche, (vak-)pers en politiek als het gaat om creatieve issues.

Peter Dresmé zakelijk leider ADCN
Om de doelstellingen te bereiken is Peter Dresmé aangesteld als zakelijk leider. Hij zal samen met het kantoor leiding geven aan de realisatie van het beoogde beleid.

Peter van Zijp (voorzitter ADCN): "We zijn erg enthousiast over de benoeming van Aad Kuijper als nieuwe voorzitter. Aad is uitgesproken en kritisch en hij neemt een enorm stuk ervaring mee, ook internationaal. Er liggen buitengewoon ambitieuze plannen voor de komende periode. De aanstelling van Peter Dresmé als zakelijk leider van de ADCN is een belangrijke stap om die plannen te gaan realiseren."

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sanne Korf de Gidts, directeur van ADCN (020) 685 08 61.

De Art Directors Club Nederland (ADCN) is een vereniging voor artdirectors, copywriters, fotografen, vormgevers/ontwerpers, illustratoren, regisseurs, componisten en producers en stelt zich ten doel het creatieve peil van uitingen op het gebied van commerciële communicatie en aanverwante disciplines zichtbaar te maken en te verbeteren.