Delhaize Groep


Delhaize Groep kondigt nieuwe financieel directeur aan

BRUSSEL, België - 11 December 2008 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, is verheugd om aan te kondigen dat Stéfan Descheemaeker op 5 januari 2009 het bedrijf zal vervoegen als Chief Financial Officer verantwoordelijk voor het financieel en strategisch beleid. Stéfan Descheemaeker treedt aan bij Delhaize Groep met een indrukwekkende expertise in algemene, financiële en strategische managementfuncties bij Anheuser-Busch InBev, één van 's werelds top vijf producenten van consumptiegoederen en de holdingmaatschappijen Cobepa en Definance.

Stéfan Descheemaeker, 48, bracht de laatste 12 jaar van zijn carrière door bij Anheuser-Busch InBev. In 1996 begon hij bij de Belgische brouwerij waar hij tot Executive Vice President External Growth werd benoemd en verantwoordelijk was voor fusies en overnames, hetgeen leidde tot de fusie tussen Interbrew en AmBev in 2004. Op dat ogenblik stapte hij over naar het operationeel management, met succes leiding gevend aan respectievelijk de operaties van de brouwerij in de V.S. en Mexico, Centraal- en Oost-Europa en tenslotte ook West-Europa. In 2008 beëindigde Stéfan Descheemaeker zijn operationele verantwoordelijkheden bij Anheuser-Busch InBev als lid van het uitvoerend managementcomité en vervoegde hij de Raad van Bestuur van de onderneming als niet-uitvoerend bestuurder.

Stéfan vatte zijn carrière aan bij Cobepa, in die tijd de investeringsmaatschappij van BNP Paribas in de Benelux. Later vervoegde hij de holdingmaatschappij Defi als CEO van haar financiële dochteronderneming Definance en leidde haar IPO proces. Gedurende deze periode heeft hij een gedegen expertise opgebouwd op het gebied van investeringen, financiën en fiscaliteit. Stéfan is Belg, getrouwd, heeft drie kinderen en is houder van een Master diploma handelsingenieur van de Solvay Business School in Brussel.

"Wij zijn bijzonder opgetogen om Stéfan Descheemaeker in onze onderneming en in het Executief Comité te mogen verwelkomen", zegt Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep. "Stéfan's leiderschap en gedrevenheid zijn buitengewoon. Hij heeft een uitgebreide ervaring in algemeen management aan beide zijden van de Atlantische Oceaan en een omvangrijke financiële kennis. Bovendien heeft Stéfan in kosten- en resultaatmanagement en in de uitvoering van groeiprojecten een gedegen ervaring opgebouwd die van onschatbare waarde zal zijn bij de ondersteuning van Delhaize Groep in het behalen van haar doelstellingen."

Stéfan Descheemaeker volgt Craig Owens op die Delhaize Groep op 30 september 2008 verliet om andere professionele opportuniteiten aan te grijpen. Hij wordt als Executive Vice President (EVP) lid van het Executief Comité van Delhaize Groep en verantwoordelijk voor financiën en strategie, inclusief overnames. Delhaize Group

Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 7 landen op 3 continenten. Eind september 2008 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.630 winkels. In 2007 boekte Delhaize Groep EUR 19,0 miljard aan opbrengsten en een nettowinst van EUR 410,1 miljoen (aandeel van de Groep). Eind 2007 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG). Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.