Ingezonden persbericht


Northern Trust wint 'Custody and Hedge Fund Administration Awards' van het tijdschrift ICFA

LONDEN, December 11/PRNewswire/ --

Northern Trust is uitgeroepen tot Europees Hedge Fundbeheerder van het Jaar (activa onder beheer minder dan USD 100 miljard) en Bewaarnemer van het Jaar: Nederland op de '2008 European Custody and Fund Administration Awards' van ICFA (International Custody and Fund Administration).

De inzending van Northern Trust voor de prijs Europese Hedge Fund legde de nadruk op de uitstekende productlancering van het online systeem voor portefeuillebeheer voor funds of hedge funds, alsook op het binnenhalen van prominente klanten en een hoog niveau van klanttevredenheid. De inzending voor Bewaarnemer van het Jaar in de categorie Nederland legde de nadruk op de toenemende aanwezigheid van Northern Trust op de Nederlandse bewaarnemingsmarkt, alsook op zijn leidende rol in enkele van de belangrijkste marktontwikkelingen, waaronder het inspelen op de toenemende interesse van zijn klanten in asset pooling door middel van Nederlandse poolingsmiddelen en het gebruik van derivaten bovenop de groeiende fiduciaire managementmarkt.

"We zijn verheugd deze prijzen van het tijdschrift ICFA in de wacht te slepen en we beschouwen dit als een erkenning voor onze voortdurende inspanning om innovatieve en specifieke oplossingen te ontwikkelen en onze klanten de beste diensten te verlenen," zegt Teresa Parker, directeur van Northern Trust in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "In 2009 zullen we blijven anticiperen op de behoeften van onze klanten en zullen we geschikte en innovatieve oplossingen blijven ontwikkelen die het best tegemoet komen aan de lokale markt."

De 'European Custody and Fund Administration Awards' van ICFA, dat nu aan zijn vijfde editie toe is, beloont dienstverlening, kwaliteit, prestaties en toewijding aan de sector in 24 sectorcategorieën. Inzendingen werden beoordeeld door een hooggewaardeerde jury die bestaat uit beleggingsbeheerders, professionele consultancy- en adviesbureaus en Incisive Media, de uitgever van ICFA. De prijzen werden op 27 november 2008 in het Sheraton Park Lane Hotel in Londen uitgereikt op een speciaal galadiner dat werd bijgewoond door meer dan 250 gasten.

Het tijdschrift ICFA tracht de internationale sector van bewaarneming en fondsbeheer te voorzien van een kernachtige informatiebron en gids, en levert een gebalanceerde globale berichtgeving over kwesties aangaande de middle en back office.

Info over Northern Trust

Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevend bedrijf voor beleggingsbeheer, activa- en fondsbeheer, fiduciaire en bankoplossingen voor bedrijven, instellingen en vermogende privépersonen over de hele wereld. Northern Trust is een financiële houdstermaatschappij gevestigd in Chicago en beschikt over een groeiend netwerk van 85 kantoren in 18 Amerikaanse staten en van internationale kantoren op 15 locaties in Noord-Amerika, Europa en Pacifisch Azië. Per 30 september 2008 had Northern Trust voor USD 3,5 biljard activa in bewaring en voor USD 652,4 miljard activa in beheer. Northern Trust werd opgericht in 1889 en heeft een reputatie opgebouwd als toonaangevend bedrijf in de sector door de samenvoeging van buitengewone dienstverlening en expertise met innovatieve producten en technologie. Meer informatie vindt u op http://www.northerntrust.com .

Northern Trust wordt in het Verenigd Koninkrijk gereguleerd door de Financial Services Authority.

Northern Trust Global Services wordt in Nederland geautoriseerd en gereguleerd door De Nederlandsche Bank.

Source: Northern Trust Corporation

Europa, het Midden-Oosten en Afrika & Pacifisch Azië Contact, Camilla Greene, +44(0)20-7982-2176, cg81@ntrs.com; of VS & Canada Contact, John O'Connell, +1-312-444-2388, jo45@ntrs.com, of Kathleen Fitzgerald, +1-312-444-3094, kdf2@ntrs.com, allen van Northern Trust Corporation