Politie Brabant Zuid-Oost

Poolse verdachte bekent rol bij dood Helmondse vrouw

Helmond Oost, 11-12-2008 o Rechercheurs van het onderzoeksteam dat de dood van een 47-jarige vrouw uit Helmond onderzoekt, reisden in de eerste week van december naar Polen. Zij gingen daar een verdachte horen. Deze legde een bekentenis af over zijn rol bij de dood van de Helmondse vrouw die op 11 mei in haar woning aan de Volderhof in Helmond werd gevonden.

Onderzoek

Op 11 mei van dit jaar werd een 47-jarige vrouw dood in haar woning aangetroffen en stelde de politie een onderzoeksteam samen. Het team bestond uit 25 rechercheurs. Begin juni werd in Polen een 26-jarige Poolse man opgepakt door de Poolse politie. Hij bleek de vriend van het slachtoffer te zijn en wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Hij was na de dood van de vrouw gevlucht naar Polen en daar opgepakt om nog een straf uit te zitten voor een eerdere veroordeling in Polen. Politie en justitie hebben geprobeerd de verdachte naar Nederland te halen. Echter de detentie voor de Poolse zaak staat een volledige én zelfs een tijdelijke overlevering aan Nederland in de weg. Hierop heeft het team besloten om rechercheurs naar Polen te sturen om de verdachte te horen in verband met de dood van de vrouw.

Bekentenis

De verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd. Zoals het er nu uitziet moet de verdachte eerst zijn straf in Polen uitzitten voordat de zaak daadwerkelijk in Nederland op zitting zal komen en de man hiervoor uitgeleverd wordt. De Poolse autoriteiten en de "liaison officers" van de ambassade in Warschau hebben nauw samengewerkt met de rechercheurs tijdens het verhoor.