Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Wethouder Meijerink reikt vrijwilligers ZwerfAfvalSpeldjes uit


Op 11 december werden de heer en mevrouw Arentsen en de heer Hoeks uit Ruurlo in het zonnetje gezet. Deze inwoners van Berkelland zetten zich regelmatig vrijwillig in om hun leefomgeving zwerfafvalvrij te maken.

Waardering

Wethouder Dennis Meijerink speldde hen het ZwerfAfvalPakkers-speldje, het zogenoemde ZAP-speldje, op en reikte de bijbehorende oorkonde uit. De wethouder sprak namens het gemeentebestuur zijn waardering uit voor de heer en mevrouw Arentsen en de heer Hoeks voor het vele zwerfafval dat zij wekelijks opruimen. "Daar moesten we meer mensen van hebben, of nog beter meer mensen die geen afval meer zomaar weggooien". De heer en mevrouw Arentsen houden hun woonomgeving in Ruurlo schoon. De heer Hoeks doet dat vooral rondom de vijver aan de Dimmendaalstraat/Koopmansstraat in Ruurlo. Als dank waren er bloemen en voor ieder een attentie van de gemeente.


Deze alternatieve `Speldjesregen' werd landelijk voor de vijfde keer, maar in Berkelland voor de eerste keer georganiseerd. De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval, te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo is de redenering.

Trefwoorden Vrijwilligers
Wijk/regio Ruurlo
Mutatiedatum 15/12/2008