FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Chrysant

FLORAHOLLAND (30 december 2008) - Op donderdag 11 december kwam de FPC Chrysant op vestiging Aalsmeer bijeen.
Tijdens de vergadering is er gesproken over de nieuwe werkwijze controle gewicht. Op dit moment wordt op 95% van de norm gecontroleerd. De komende tijd wordt de norm opgevoerd naar 100%.

B. Clay en M. Pennings hebben een toelichting gegeven over de status veilschema vestiging Aalsmeer en Naaldwijk. De wens is om de veilschema's zo veel mogelijk te synchroniseren. Enkele opties zijn besproken. B. Clay en M. Pennings zullen het voorstel verder uitwerken en terugkoppelen aan de FPC.

Eind oktober heeft een gedeelte van de FPC chrysant een bezoek gebracht aan Warschau en Boedapest. Zij hebben heel veel chrysanten gezien. In Polen worden veel enkelbloemig wit troschrysanten aangeboden. Pluischrysanten zie je in Polen alleen als kunstbloem. In Hongarije wordt redelijk veel chrysanten geproduceerd. In Hongarije wordt Nederland als aanvullend land gezien. Rondom Allerzielen is men bereid om veel geld te besteden aan bloemen en planten. De afzet in beide landen is afhankelijk de economische situatie van de consumenten.

Th. Aanhane heeft een toelichting gegeven op de visie veilen 2014 vestiging Naaldwijk. In de toekomst zullen alle klokken gerenoveerd worden. Volgens planning wordt in het 1ste kwartaal van 2009 een pilot gestart met beeldveilen chrysant. Binnenkort zullen de kwekers hierover geïnformeerd worden.