Winterhart 2008 Schiedam met Kerstmarkt en ijsbaan


SCHIEDAM, 20081112 -- Op donderdag 11 december gaat Winterhart van start met om 12.00 uur de opening van de Kerstmarkt in de Grote of Sint Jans kerk. Drie dagen lang kunnen hier de mooiste kerstcadeaus worden gekocht. Later, om 17.30 uur, opent burgemeester Verver de ijsbaan op Stadserf en demonstreert Schaatsvereniging Rijnland haar kunsten op het ijs. Vanaf 19.30 uur is iedereen uitgenodigd om samen kerstliedjes te zingen terwijl de burgemeester de lichtjes in de kerstboom ontsteekt. Met de Mooie Dingen Show om 20.45 in de Grote of Sint Jans Kerk is het kerstplaatje helemaal af!

Kerstmarkt
Traditiegetrouw vormt de Grote of St. Janskerk de sfeervolle locatie voor de kerstmarkt. Meer dan 20 Schiedamse ondernemers bieden hier in een prachtig en winters decor hun kwaliteitsproducten aan. De mooiste kerstartikelen, de lekkerste hapjes en de leukste ideeën voor kerstpresentjes zijn hier te vinden. Ook kan worden genoten van een keur aan entertainment en muziek. Zo treden onder andere de Rijnmondband 3, Alberto da Moreno en diverse koren op. De kerstmarkt is open op donderdag 11 dec van 12.00 tot 22.00 uur en op vrijdag 12 en zaterdag 13 dec van 11.00 tot 17.30 uur. De entree is gratis.

IJsbaan
De overdekte ijsbaan op het Stadserf is open van donderdag 11 december t/m zondag 4 januari. Hier kun je bijna 4 weken lang genieten van ijspret, winterse gezelligheid op het horecaterras, leuke kinderactiviteiten, schoolschaatsen en ijsdans demonstraties. Zing mee tijdens de Hollandse Hits Avond en geniet van The Crazy Piano's On Ice. Entree voor de ijsbaan bedraagt ¤3,-. Schaatsen zijn te huur, maar je kunt ook je eigen schaatsen meenemen (uitgezonderd noren).

Voor meer informatie, openingstijden, entreeprijzen, groepsarrangementen en het actuele programma kun je een kijkje nemen op www.winterhart.nl





Ingezonden persbericht