Hostbasket investeert in datacenters


Een sterke groei in hosting ondanks de financiële crisis

LOCHRISTI, 20081211 -- Hostbasket, het hostingbedrijf binnen de Telenet Groep, investeert in nieuwe datacenter capaciteit om aan de groeiende vraag van gehoste software diensten te voldoen.

Hostbasket bouwt haar nieuw datacenter in Mechelen, op de terreinen van moederbedrijf Telenet. In het datacenter worden initieel 40 racks in gebruik genomen, die later verder kunnen aangevuld worden. Mechelen is de derde locatie waar Hostbasket een datacenter heeft, naast Lochristi en Diegem (in samenwerking met LCL).

Daarnaast investeert Hostbasket ook in bijkomende capaciteit in het bestaande datacenter in Lochristi. Het gaat in totaal om 64 nieuwe racks, waardoor er ongeveer 1500 extra servers kunnen geplaatst worden.

Toenemende vraag
De uitbreiding van het datacenter is nodig door de steeds toenemende vraag naar gehoste software diensten, ook wel Software as a Service genoemd (SaaS). Dankzij gehoste software moeten bedrijven niet meer zelf investeren in dure softwarelicenties en servers, maar nemen ze de software af onder de vorm van een laag maandelijks abonnement.

"De financiële crisis verplicht bedrijven na te denken over productiviteitsverhoging van hun werknemers., zonder risicovolle investeringen. "Gehoste toepassingen, tegen een vaste maandelijkse prijs per gebruiker, bieden daarbij de ideale oplossing.", vertelt Bert Van Pottelberghe, Sales & Marketing Director van Hostbasket.

Flexibiliteit
De voordelen van gehoste software voor Hostbasket klanten zijn legio: geen investering of verborgen kosten, enkel betalen voor de diensten die effectief gebruikt worden. Op ieder moment kan het aantal gebruikers gewijzigd worden, en de onderneming behoudt duidelijke focus op strategische projecten en hun eigen core business.

Bovendien openen gehoste software toepassingen de weg naar mobieler werken en thuiswerken omdat alle gegevens centraal zijn opgeslagen in sterk beveiligde datacenters. Zo kunnen bedrijven gemakkelijk getalenteerde medewerkers aantrekken en behouden dankzij flexibele arbeidsvoorwaarden als thuiswerk.

Nieuwe toepassingen
Zowat alle software toepassingen zijn geschikt om gehost te worden in een datacenter. Veel gebruikte servertoepassingen als Exchange, SharePoint en zakelijke toepassingen als Dynamics CRM worden op een gedeeld server platform aangeboden, zodat de prijs zeer aantrekkelijk blijft.
Het aantal gehoste toepassingen die beschikbaar zijn in een gedeelde serveromgeving groeit snel.


Over Hostbasket NV - Hostbasket (www.hostbasket.com) is de specialist in hosting, infrastructuur outsourcing en Software as a Service in België. Hostbasket biedt een volledig gamma hostingoplossingen aan bedrijven en particulieren die aanwezig willen zijn op het internet en/of zaken willen doen door middel van het internet. De "klassieke" hostingproducten als domeinnamen, webhosting en servers worden aangevuld met innovatieve oplossingen als Hosted Exchange, Online Backup, Hosted SharePoint, CRM, antivirus voor desktops en servers en zoveel meer. Hostbasket is een Telenet-bedrijf.





Hostbasket