RTL Nederland en Direct Wonen slaan handen ineen


DEN HAAG, 20081211 -- RTL Nederland en Direct Wonen zijn een exclusieve samenwerking voor twee jaar aangegaan. RTL Nederland wordt verantwoordelijk voor het exploiteren van de advertentiemogelijkheden op de sites van Direct Wonen: Directwonen.nl en Kamernet.nl. Door deze krachtenbundeling verstevigen beide partijen hun positie op online woongebied. De overeenkomst is gesloten met het oog op een verdere ontwikkeling van de samenwerking richting toekomst op het gebied van direct marketing en crm.

CEO van RTL Nederland, Bert Habets, over de samenwerking: "Ik vind het geweldig dat RTL met een toonaangevende partij als Direct Wonen een nieuwe weg inslaat. Hiermee bewijzen wij dat wij onze kennis niet alleen effectief voor onze eigen activiteiten kunnen inzetten, maar met name ook voor derde partijen. We hebben allebei veel ervaring met het thema wonen en mijn inziens is dit nog slechts het begin van onze samenwerking. Ik ben van mening dat als wij onze kennis en onze ervaring bundelen, de mogelijkheden onbegrensd zijn."

Oprichter van Direct Wonen N.V., Richard Westerhuis: "We zijn erg enthousiast over de samenwerking tussen RTL en Direct Wonen, omdat we samen met deze professionele partner, het resultaat van onze online aanwezigheid nog beter weten in te vullen. Ook zullen we onze klanten kwalitatief hoogwaardige informatie kunnen verstrekken door het verbreden van het scala aan woongerelateerde content die we door deze samenwerking aan onze klanten en bezoekers kunnen bieden."

Over Direct Wonen
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21% en meest succesvolle verhuurbemiddelaar van Nederland. Direct Wonen biedt haar klanten - zowel huurders als verhuurders - snel resultaat in het huren of verhuren van geschikte woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten en met de enorme database van woningzoekenden wordt snel en vakkundig een nieuwe huurder gevonden.

De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers van Direct Wonen helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte voor de woningzoekenden, heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.

Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland. In 2007 had www.directwonen.nl meer dan 1.000.000 geregistreerde gebruikers en circa 3,1 miljoen unieke bezoekers. Direct Wonen is in staat zeer snel een nieuwe huurder voor te dragen en de leegstand tot een minimum te beperken.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Gis Apartments www.gis-apartments.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

* Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen: www.directwonen.nl/aanbieden/hoewerktdirectwonen.aspx
* Vind direct de woning die past bij uw woonwensen: www.directwonen.nl/zoeken/hoewerktdirectwonen.aspx