Persberichten

Vooraankondiging symposium 'BeweegKuur goed op weg naar basispakket' Aanmelden is nu al mogelijk!

24 oktober 2008

Kabinet heeft groot vertrouwen in dit preventieprogramma om de diabetesepidemie af te remmen: samen maken we het waar!

De BeweegKuur in 2008: acht partners, zeven pilotregio's, achthonderd deelnemers met (hoog risico op) diabetes type 2 en vijftig betrokken professionals. Het resultaat: een prototype dat getoetst is en nu nauw aansluit bij de ervaringen en wensen uit de praktijk. De nieuwe aanpak, een doorbraak in preventieland, werkt! De initiatiefnemers verwachten dat met de BeweegKuur mensen met een hoog risico op diabetes de kans op het daadwerkelijk krijgen van de ziekte kunnen halveren. Het kabinet heeft groot vertrouwen in dit preventieprogramma om de diabetesepidemie af te remmen, getuige de opname in de beleidsagenda 2009. De BeweegKuur is klaar voor wetenschappelijk onderzoek vanaf 2009 naar de (kosten)effectiviteit. Voordat het zover is, nodigen wij u van harte uit voor het eerste symposium: 'BeweegKuur, goed op weg naar basispakket'.

Inhoud symposium

- één pilot onder de loep: de ervaringen in de (huisartsen)praktijk
- wat is de rol van gemeente, GGD, Regionale Ondersteunings Structuren en andere betrokkenen bij de BeweegKuur?

- RIVM (Wanda Bemelmans) presenteert actueel rapport over effectiviteit van leefstijlinterventies

- Universiteit van Maastricht (Stef Kremers) presenteert: Implementatie van de BeweegKuur: resultaten van de pilot-studie
- discussies en vergezichten: is de BeweegKuur de opmaat naar meer preventie in het basispakket?

Dagvoorzitter
Clémence Ross, directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en voorzitter stuurgroep BeweegKuur

Extra
Kilimanjaro

* Hoe verging het acht mensen met diabetes boven op de Kilimanjaro tijdens de Kilimanjaro Challenge 2008? Bas van de Goor (oud-volleybalinternational en voorzitter Bas van de Goor Foundation) en Laura Butselaar (medewerker BeweegKuur en deelnemer KC2008) doen verslag in woord en beeld.

'Reis door de mens'

* Deelnemers aan het symposium kunnen na afloop (op indeling) deelnemen aan de CORPUS experience 'reis door de mens'. Een niet te missen ervaring!

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor iedereen die in de (nabije) toekomst te maken zal krijgen met de verschillende facetten van de BeweegKuur: professionals, wetenschappelijk onderzoekers, beleidsmedewerkers overheid, medewerkers van betrokken partnerorganisaties, Tweede Kamerleden, zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties.

Aanmelden
Aanmelden is nu al mogelijk via 'hier aanmelden'. Een bevestiging en een definitief programma ontvangt u in een later stadium. Aan deelname aan het symposium zijn geen kosten verbonden. Als u verhinderd bent, vernemen wij dat ook graag via het e-mailadres: chienette.bolt@nisb.nl

Informatie
NISB
Postbus 64
6720 AB BENNEKOM

Contactpersoon: Chienette Bolt
T 0318 490900
E chienette.bolt@nisb.nl
W www.beweegkuur.nl
W www.nisb.nl

NISB ontwikkelt de BeweegKuur met subsidie van het ministerie van VWS en in samenwerking met LHV, NHG, KNGF, NVDA, VSG, LVG, NDF en DVN.