Ingezonden persbericht


NEC Philips verlengt distributieovereenkomsten met Nextel en Nimava

Hilversum, 11 december 2008 - NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) maakt bekend dat de strategische distributieovereenkomsten voor de Benelux-markt met distributeurs Nextel en Nimava zijn verlengd. Uniek is dat beide distributeurs tevens op strategisch niveau gaan samenwerken om bewerking van de markt met het onlangs door NEC Philips gelanceerde platform, de UNIVERGE SV8100, te intensiveren.

De relatie tussen Nimava en NEC Philips dateert uit 2005. Het contract tussen beide partijen is nu verlengd voor een periode van drie jaar. Nextel had oorspronkelijk een relatie met NEC Infrontia, een zusterbedrijf van NEC Philips. Sinds begin 2008 zijn de activiteiten van NEC Infrontia samengevoegd met die van NEC Philips, waardoor de relatie met Nextel sindsdien ook onder verantwoordelijkheid van NEC Philips valt. Het nieuwe contract tussen Nextel en NEC Philips heeft eveneens een looptijd van drie jaar.

"NeXTeL hecht sterk aan een actieve samenwerking met haar resellers. Het leveren van toegevoegde waarde met doelgerichte ondersteuning en kennisoverdracht aan partners komt bij NeXTeL van oudsher op de eerste plaats", zegt Ed Jans, directeur van NeXTeL. ''Door de directe samenwerking met NEC Philips, dat haar internationale hoofdkantoor in Hilversum heeft, kunnen wij onze dealers nog beter van dienst zijn en hun concurrentiepositie optimaliseren. Feitelijk is de samenwerking tussen NeXTeL en NEC Philips begonnen met de lancering van de SV8100 in oktober 2008. De eerste ervaringen zijn uitermate positief. De SV8100 productlijn en onze actieve marketing worden bij onze dealers uitstekend ontvangen. NeXTeL en haar dealers zullen hun omzet met de NEC in 2009 makkelijk kunnen verdubbelen."

"Wij zijn blij met de verlenging van ons contract met NEC Philips," vertelt Andre Horsten, algemeen directeur van Nimava. "De samenwerking is de afgelopen jaren altijd constructief geweest. Met de komst van de SV8100 rekenen wij op een grote doorbraak in 2009. Veel van onze resellers zijn al succesvol met de verkoop van de SV8100. Maar ook veel nieuwe partijen hebben op basis van dit nieuwe platform interesse getoond om reseller te worden. Het kanaal heeft behoefte aan een sterke partij met een sterke propositie en support die in de markt wordt ondersteund door een sterk kanaal. NEC Philips en haar distributeurs vormen een combinatie die in deze behoefte voorziet.

"Wij zijn zeer tevreden dat wij Nimava en Nextel tot onze distributeurs mogen rekenen en dat wij op strategisch niveau intensiever gaan samenwerken om de markt verder te veroveren en ons marktaandeel te laten groeien. In onze markt is samenwerking een centraal thema. Een goede samenwerking tussen een fabrikant en haar distributeurs is van strategisch belang en leidt tot een betere positionering in de markten, en dus tot groter gezamenlijk succes. Samen staan we daarom sterker", aldus Walter Killens, Benelux Channel Sales Manager van NEC Philips.

###

NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is een toonaangevende leverancier van bedrijfscommunicatieoplossingen voor alle types en omvang van bedrijven. Opgericht in 2006 als resultaat van een Joint Venture van NEC Corporation en Royal Philips Electronics, heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. Via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties, distributeurs en VAR's verleent NEC Philips diensten aan haar klanten. NEC Philips koestert een bedrijfscultuur waarbij toewijding aan klanten, flexibiliteit en deskundigheid centraal staan. Voor meer informatie www.nec-philips.com

Nextel
NeXTeL is master telecomdistributeur van NEC en Alcatel-Lucent. Met slechts enkele hoog gekwalificeerde merken in het portfolio, legt NeXTeL zich volledig toe op het ondersteunen van dealers en klanten met oplossingen van deze merken. Opgericht in 1999 is NeXTeL uitgegroeid tot een value-added distributeur met solide ondersteunende diensten voor dealers op zowel technisch, commercieel en marketing gebied. Met een structurele jaarlijkse groei en uitbouw van de organisatie omvat het werkterrein van NeXTeL het MKB en de grootzakelijke markt en worden specialismen als datatechnologie en kennis van veel applicaties zoals callcenters breed in de organisatie gedragen. Samen met vier zusterbedrijven maakt NeXTeL deel uit van de TeleLinQ holding: de Link tussen technologische bedrijven, waarbij 'Quality in performance' als garantielabel centraal staat. Voor meer informatie: www.nextel.nl

Nimava
Nimava Group B.V. is sinds 1989 actief in de telecommunicatiemarkt als importeur en distributeur in de Benelux. Samen met haar resellers levert Nimava IP en TDM gebaseerde totaaloplossingen aan het MKB en de grootzakelijke markt, waarbij met wereldmerken als NEC, Philips en Samsung voor elke businesscase een passende oplossing te realiseren is. Met een team van commercieel en technisch specialisten biedt Nimava haar resellers maximale ondersteuning in projecten en geeft zij vanuit haar hoofdkantoor in Zeist regelmatig trainingen op het gebied van techniek, commercie en gebruik. Nimava Group BV streeft naar het uitbouwen van haar positie op het gebied van bedrijfstelecommunicatie, door innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten en systemen te ontwikkelen, te importeren en te distribueren. Voor meer informatie www.nimava.nl