Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 10 december 2008

Helios-IT eerste stap in NORRIQ's internationale expansieplannen

De in Denemarken gevestigde ERP-leverancier NORRIQ neemt Helios-IT over als een eerste stap in de Europese expansieplannen van de onderneming. Met een uitgebreid netwerk van internationale partners en kantoren in Nederland en België zal Helios-IT de fundamenten helpen leggen van NORRIQ's wereldwijde Microsoft plannen.

NORRIQ, een toonaangevende leverancier van businessoplossingen op basis van het Microsoft Dynamics platform, voegt de resources van Helios-IT toe aan haar groeiende aanwezigheid op de West-Europese IT-markt. Met haar meest recente overname voegt NORRIQ honderd werknemers en vijf nieuwe kantoren in Nederland en België toe aan de driehonderd werknemers in Denemarken. Tegelijk versterkt NORRIQ hiermee haar missie om klanten in heel Europa superieure en transparante businessoplossingen te bieden. Partijen geven geen details over de overeenkomst vrij.

De architect achter NORRIQ is CEO Bo Martinsen, die NORRIQ in 2007 oprichtte met de overname van drie Deense IT-consultancybureaus. Met de hulp van een groep Faerøerse investeerders bouwde NORRIQ haar faam uit met Microsoft Dynamics in Denemarken, maar het idee van internationale expansie was er al vanaf het begin.

"Microsoft Dynamics oplossingen bieden klanten veel voordelen en geven inzicht in hun business. Er is dus veel vraag naar professionele services in dit gebied. Met veel plezier start ik onze formele lancering op de Europese markt met zo'n fantastische aanwinst als Helios-IT. We kijken ernaar uit om de nationale en internationale activiteiten van Helios-IT te ondersteunen," aldus CEO Bo Martinsen van NORRIQ.

De Microsoft Dynamics markt is een aanzienlijke groeimarkt met veel potentieel. NORRIQ ambieert een vooraanstaande positie in deze markt.

Helios-IT ­ een voor de hand liggende keuze
Helios-IT vult de expertise van NORRIQ met Microsoft Dynamics perfect aan en specialiseert zich (net als NORRIQ) in branchegerichte oplossingen voor de consumentenmarkt. Daar waar NORRIQ diverse oplossingen heeft gerealiseerd voor de retail-, voedsel- en leasebranche, heeft Helios-IT zich gespecialiseerd in de auto- en drankenindustrie.

"Bij onze eerste internationale overname was het belangrijk dat we een vergelijkbare organisatie vonden op het vlak van management, mensen en markten. Helios-IT is erin geslaagd een indrukwekkende groei te combineren met succesvolle strategieën op de nationale en internationale markten en dat vergt heel wat talent. Als onderdeel van NORRIQ kunnen we Helios-IT de ondersteuning geven om nog betere oplossingen voor klanten te realiseren," aldus CEO Bo Martinsen van NORRIQ.

Naast de lokale consultants werkt Helios-IT met een netwerk van partners in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië en dat levert een aantal internationale samenwerkingen en

kansen op. Vandaag heeft Helios-IT meer dan zeshonderd klanten en branche-oplossingen zoals Drink-IT® en Drive-IT/Incadea®.

"Wij bevinden ons nu op een punt waar we de expertise van een sterke internationale organisatie nodig hebben om onze business uit te breiden. De samenwerking met NORRIQ zal onze klanten en medewerkers ten goede komen. Dit is voor ons de juiste stap op het juiste moment," aldus partner Roelof J. Bolt van Helios-IT.

Roelof J. Bolt blijft verantwoordelijk voor Helios-IT Nederland en Alex Vandereycken voor Helios-IT België.

360°-service voor middelgrote ondernemingen
NORRIQ is een specialist in businessoplossingen op basis van Microsoft Dynamics maar concentreert zich ook op infrastructuur en integratie van het Microsoft portfolio (zoals Dynamics, SQL Server, Sharepoint, Outlook, Office, enz.). Het bedrijf heeft de beste consultants om deze systemen te integreren en te implementeren.

"Klanten vragen leveranciers die hun branche begrijpen en de visie hebben om IT eenvoudiger en productiever te maken. Zo werken we bij NORRIQ momenteel aan een nieuwe manier om gegevens te verwerken door de IT- en telefoonsystemen van klanten te koppelen. Die attitude, die constante focus op de klant, willen we meenemen in onze groei," aldus CEO Bo Martinsen van NORRIQ.

De overname van Helios-IT is de eerste stap in NORRIQ's strategie om wereldwijd uit te groeien tot marktleider van Microsoft gebaseerde businessoplossingen.