Ingezonden persbericht


F5 Networks nummer 1 in bestandsvirtualisatie

Vooraanstaand onderzoeksbureau TheInfoPro: investeringen in bestandsvirtualisatietechnologie gestegen in 2008

Schiphol-Rijk, 11 december 2008 â¤* F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), bezet van alle Fortune 1000-bedrijven de hoogste positie als het gaat om bestandsvirtualisatie. Dit blijkt uit een recent rapport van het technologieonderzoeksbureau TheInfoPro (TIP). De bestandsvirtualisatietechnologie van de ARX-switches van F5 staat op de hoogste positie van de 'In Use Expansion Index' van TIP. Deze index geeft de veranderingen weer in uitgaven op het gebied van gevestigde technologieën. Volgens het rapport heeft 55 procent van de onderzochte bedrijven in 2008 meer besteed aan bestandsvirtualisatie.

'Bestandsvirtualisatie is voor grote bedrijven een bewezen en kostenefficiënte manier om de meest urgente databeheerproblemen op te lossen', zegt Robert Stevenson, algemeen directeur Storage Research bij TheInfoPro. 'De technologie helpt bijvoorbeeld bij het beheer van storagegroei en datamobiliteit, terwijl de kosten binnen de perken blijven.'

'Bedrijven gebruiken onze bestandsvirtualisatieoplossingen ARX om hun data efficiënter te beheren. Dit is met name belangrijk in economisch onstabiele tijden', zegt Nigel Burmeister, directeur Productmarketing bij F5 Data Solutions. 'Deze technologie stelt bedrijven in staat om belangrijke storage-initiatieven snel te implementeren, waaronder deduplicatie, back-upoptimalisatie en information lifecycle management. Deze verlagen de storagekosten en zorgen voor een betere benutting van bestaande bedrijfsmiddelen. In de gehele wereld worden hiermee grote ROI-voordelen behaald.'

F5 kreeg ook de hoogste scores op het gebied van beloftes en uitvoering in de 'Virtualization Market Window of Customer Ratings'. De beloftescore meet de kracht van marketingbeloftes van een leverancier op het gebied van concurrentiepositie, technische innovatie, strategische visie van het management en merkreputatie. De uitvoeringsscore meet de mate waarin een bedrijf voldoet aan de overeengekomen beloftes. Deze wordt uitgedrukt in de waarde die een klant krijgt voor zijn geld, zoals de productkwaliteit, levering en technische ondersteuning.

####

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie:www.F5.com.