Ingezonden persbericht


Zuinigste Ultra Hoog Rendementketel kan nu ook koelen

Daalderop CombinAir Cool is genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs

Tiel, 11 december 2008 - De zuinigste UHR ketel ter wereld (tot 40% zuiniger dan een HR CV ketel) komt nu ook in een versie die niet alleen uw huis kan verwarmen maar ook kan afkoelen in de warme zomer maanden. Volgend jaar zal Daalderop als eerste fabrikant deze innovatie introduceren tijdens de Bouwbeurs. Onlangs werd deze innovatie erkent door de nominatie in de categorie Bouwmaterialen & -systemen door de Stichting De Nederlandse Bouwprijs 2009. Tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht wordt op 11 februari 2009 de winnaar bekend gemaakt.

De CombinAir kon destijds bij de introductie de VSK prijs voor energie zuinige verwarming in ontvangst nemen. Nu zet Daalderop met de Cool uitvoering een volgende stap in haar range van Ultra Hoog Rendement (UHR) ketels. Nieuwbouw huizen krijgen steeds meer glas oppervlakte en zijn steeds beter geïsoleerd. Een nadeel hiervan is dat in de zomer de warmte in het huis langer binnen blijft. De lucht/water/warmtepomp in de CombinAir Cool lost dit probleem op een duurzame manier op.

Van consument tot installateur en van projectontwikkelaar tot architect, iedereen heeft voordeel door deze Daalderop innovatie.

De voordelen voor de consument: besparing op energiekosten tot 40%, meer comfort voor dezelfde prijs door zone verwarming en koeling in de zomer. Werkt als een conventionele CV installatie qua onderhoud, thermostaat en installatie.

De voordelen voor de installateur: eenvoudig en snel te installeren, bekende en bewezen technologie, installatie en onderhoud vergelijkbaar met de conventionele HR-ketel.

De voordelen voor de projectontwikkelaar: goedkope 0,27 EPC reductie, eenvoudig zonder bouw aanpassingen te installeren, overal toepasbaar, lage integrale kostprijs.

De voordelen voor de architect: plaatsonafhankelijk, ruimtebesparend en zonder aanpassingen aan het bouwontwerp te installeren.

Over Daalderop

Daalderop is de producent in Nederland op het gebied van duurzaam klimaat en water huishouding systemen.

Dit doen wij door de ontwikkeling en productie van hoogwaardige apparatuur voor verwarming, koeling, warm, koud en kokend water. Hierdoor kunnen huiseigenaren zorgeloos genieten van een aangenaam binnenhuis klimaat.

Sinds 1880 zijn in Tiel al vele innovatieve systemen ontwikkeld die een belangrijke bijdrage leveren aan het hoogste wooncomfort tegen de laagste totale kosten.

Een goed voorbeeld hiervan is de uitvinding van de UHR cv-ketel de CombinAir. De zuinigste ketel ter wereld!

Doordat al onze producten op een verantwoorde manier worden geproduceerd en zijn voorzien van een onvoorwaardelijke kwaliteitsgarantie kunt u dankzij Daalderop duurzaam genieten!



Ingezonden persbericht