Ingezonden persbericht


Avaya in Leaders Quadrant voor 'Contact Center Infrastructure, Worldwide'

Nieuwegein, 11 december 2008 - Avaya is door Gartner, Inc. geplaatst in het Leaders Quadrant voor 'Contact Center Infrastructure, Worldwide'. Dit vermeldt het toonaangevende onderzoeksbureau in zijn recentelijk gepubliceerde rapport 'Magic Quadrant for Contact Center Infrastructure, Worldwide'*.

In het Magic Quadrant positioneert Gartner leveranciers in het Leaders, Challengers, Visionairies of Niche Players Quadrant aan de hand van de volledigheid van hun visie en hun kundigheid. In het rapport over contactcenterinfrastructuur heeft Gartner Avaya geplaatst in het Leaders Quadrant. Het rapport definieert de contactcenterinfrastructuur als "de producten (gereedschap, software en diensten) die nodig zijn om call- en contactcenters te beheren". Volgens Gartner gebruiken klantenservicecentra, interne en uitgaande telemarketingafdelingen, helpdesks, servicecentra en andere afdelingen van de overheid een dergelijke infrastructuur voor gestructureerde communicatieservices.

Avaya Communications Manager vormt de basis van het Avaya-portfolio van contactcenteroplossingen. Dit is een softwareplatform dat zakelijke communicatieoplossingen aanbiedt via IP-telefonie, traditionele telefonie of een combinatie van beide. De Interactive Solutions, Performance Solutions en Mid-Market Solutions van Avaya vullen dit portfolio perfect aan. Deze oplossingen voorzien bedrijven van infrastructurele oplossingen en applicaties voor hun contactcenter met alle mogelijke features. Hiertoe behoren functies voor routing van telefoongesprekken en multimedia, zelfserviceopties, uitgaande telefonie en andere klantenserviceapplicaties die cruciaal zijn voor bedrijven.

Het Gartner Magic Quadrant voor contactcenterinfrastructuur is van toepassing op drie regio's: Noord-Amerika, Europa en EMEA, en Azië en de Pacific.

"We denken dat onze positie in het Gartner Leaders Quadrant de strategie van Avaya versterkt. Deze strategie omvat het leveren van contactcenteroplossingen die bedrijven helpen optimale klantenservice te bieden en hun kosten in de hand te houden", zegt Bob Lyons, Vice-President en General Manager van Avaya Contact Center Solutions. "Topkwaliteit klantenservice is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Dit is bovendien een vlak waarop we van plan zijn te blijven innoveren en onze leidende rol te continueren in 2009."

Het contactcenteronderzoek van Gartner vermeldde eveneens dat bedrijven die vallen onder de 'early adopters', zich momenteel bezighouden met innovaties op het vlak van Session Initiating Protocol (SIP), Service-Oriented Architecture (SOA), mobiliteit en 'rich presence'- en samenwerkingstechnologieën. Daarnaast beweert Gartner dat bedrijven die voor wat betreft technologische toepassingen behoren tot de 'mainstream'- en 'late adopters'-categorie, steeds vaker overwegen om virtuele (gedistribueerde) contactcenters, gecentraliseerde infrastructuurmodellen (die zowel bedrijfsbrede initiatieven als operationeel onafhankelijke implementaties op basis van producten van verschillende leveranciers en gezamenlijke infrastructurele bronnen ondersteunen), en voiceportals met web- en spraakgeïntegreerde en managed deployment-modellen aan te bieden. Op deze manier willen ze oplossingen bieden waarbij kostenbesparingen en verbeterde service in balans zijn.

###

Over Avaya

Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert.